FB Promo
Peste 1,7 milioane de elevi primesc fructe proaspete, printr-un program cu fonduri de 64,6 milioane de lei
Vizite: 2316
10 septembrie 2014
Peste 1,7 milioane de elevi primesc fructe proaspete, printr-un program cu fonduri de 64,6 milioane de lei
Peste 1,7 milioane de elevi primesc fructe proaspete, printr-un program cu fonduri de 64,6 milioane de lei
Share |

Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre privind programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli, cu un buget de 64,6 milioane lei, de care vor beneficia 1,76 milioane de copii din clasele pregătitoare și clasele I-VIII, din învățământul de stat și privat, relateaza Mediafax.

Din bugetul total al programului, 31,6 milioane lei reprezintă bani europeni, iar diferența este cofinanțare asigurată de statul român.

Hotărârea vizează stabilirea fructelor distribuite, a perioadei și frecvenței distribuției, a limitei valorii zilnice/elev și a fondurilor necesare pentru distribuția fructelor și a unor măsuri adiacente, a bugetului aferent acestora, precum și a modalității de implementare efectivă și de gestionare la nivelul administrației publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în anul școlar 2014-2015.

"În anul școlar 2014-2015 a fost menținută limita valorii zilnice de 0,37 de lei/copil, însă perioada de distribuție gratuită a fost extinsă la 86 de zile, cu o zi mai mult față de anul școlar 2013-2014", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.