FB Promo
Papa Francisc, decizie ce poate intra in istorie
Vizite: 2330
3 august 2016
Papa Francisc, decizie ce poate intra in istorie
Papa Francisc, decizie ce poate intra in istorie
Share |

Papa Francisc agită din nou spiritele la Vatican. Suveranul Pontif a numit o comisie care va analiza dacă femeile pot fi numite diaconi, relataeza Digi24.

Șapte bărbați și șase femei fac parte din comisia respectivă, iar o decizie pozitivă ar avea o importanță istorică. În acest moment, doar bărbații îndeplinesc această funcție, la fel ca în cazul preoților și episcopilor. Diaconii pot rosti jurămintele la slujbă, pot oficia botezuri, nunți și funeralii, dar nu și slujbele importante.

Acum, tot mai multe voci de la Vatican spun că prin constituirea comisiei respective, s-a făcut un prim pas pentru ca femeile să îmbrace la un moment dat straie preoțești. Papa Francisc a respins, însă, mereu această ipoteză.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.