FB Promo
Numarul studentilor romani e in scadere | Creste cel al studentilor straini
Vizite: 2019
2 octombrie 2015
Numarul studentilor romani e in scadere | Creste cel al studentilor straini
Numarul studentilor romani e in scadere | Creste cel al studentilor straini
Share |

A început oficial un nou an universitar. Cu o problemă care se acutizează, respectiv scăderea numărului de studenți la jumătate față de anul 2008. În schimb, din ce în ce mai mulți tineri din străinătate vin la studii în România. Chiar dacă universitățile de la noi nu prea fac eforturi să îi atragă, relateaza Digi24.

Mai puțin de 500.000 de studenți, inclusiv cei care urmează programe de master sau doctorat, au început cursurile. În 2007-2008 erau un milion. Iar ministrul Educației crede că situația poate fi remediată.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că „fiecare universitate este datoare să promoveze cât mai bine oferta educațională, să facă eforturi pentru a asigura condiții suficient de atractive studenților, nu numai la nivelul pregătirii didactice, dar și la nivelul activității de cercetare și la nivelul instrumentelor sociale de sprijin.”

Sunt aproape 25.000 de studenți străini în universitățile românești, iar rectorii speră ca numărul lor să crească. Politehnica oferă de anul acesta un nou tip de bursă, printr-un acord reciproc de studii gratuite, încheiat cu 15 universități străine.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.