FB Promo
Noi reguli pentru tabere si excursii scolare
Vizite: 2534
13 aprilie 2016
Noi reguli pentru tabere si excursii scolare
Noi reguli pentru tabere si excursii scolare
Share |

Taberele, excursiile și expedițiile din învățământul preuniversitar se vor organiza după noi reguli. Ministrul Educației, Adrian Curaj, a aprobat astăzi un nou Regulament-cadru în acest sens, anunță un comunicat al Ministerului Educației, relateaza Digi24.

Una dintre schimbările majore aduse de noul regulament este aceea că mută decizia privind aprobarea respectivei activități de la inspectoratul școlar județean la unitatea de învățământ, demers care urmărește simplificarea procesului organizatoric. A fost eliminată condiția ca documentația necesară aprobării deplasării să fie realizată cu o lună înainte, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Rgulamentul stipulează o serie de obligații și pentru toți participanții la tabere sau excursii: elevi, profesori și părinți.Pe de altă parte, regulamentul face distincție clară între activitățile realizate în localitatea în care se află unitatea de învățământ și cele din altă localitate, reducând astfel birocrația în cazul activităților derulate în localitate. Mai mult, a fost simplificat și formularul prin care părintele/tutorele legal își exprimă acordul de participare al copilului, potrivit documentului.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.