FB Promo
NOBEL 2014: Un profesor de la Universitatea din Toulouse a primit premiul pentru economie
Vizite: 2376
13 octombrie 2014
NOBEL 2014: Un profesor de la Universitatea din Toulouse a primit premiul pentru economie
NOBEL 2014: Un profesor de la Universitatea din Toulouse a primit premiul pentru economie
Share |

Premiul Nobel pentru economie din acest an a fost acordat luni cercetătorului Jean Tirole de la Universitatea din Toulouse, Franța, "pentru anliza puterii pe piață și a reglementării piețelor", se arată într-un comunicat al Academiei Regale de Științe din Suedia, care decernează distincția, relateaza Mediafax.

Jean Tirole este unul dintre cei mai influenți economiști din lume, lucrările sale vizând mai multe domenii. Cele mai importante studii ale sale explică modul în care trebuie înțelese și reglementate industriile în care operează doar câteva companii puternice.

Multe industrii sunt dominate de un număr mic de companii importante sau doar de una singură, care deține monopolul pe o anumită piață. În lipsa unor reglementări, aceste piețe pot provoca efecte sociale nedorite, cum ar fi prețuri mai mari decât cele justificate de costuri sau companii neproductive care supraviețuiesc prin blocarea intrării pe piață a unor noi competitori.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.