FB Promo
Ministrul Educatiei propune: Bacalaureat cu teste cunoscute
Vizite: 2581
22 aprilie 2016
Ministrul Educatiei propune: Bacalaureat cu teste cunoscute
Ministrul Educatiei propune: Bacalaureat cu teste cunoscute
Share |

Adrian Curaj vrea ca, de anul viitor, examentul de Bacalaureat să fie mai ușor. Ministrul Educației spune că din examen trebuie eliminate unele subiecte. Mai mult, cei care susțin Bacalaureatul ar trebui să cunoască mare parte din testele care pot fi date, relateaza Digi24.

Anul acesta legea nu mai permite modificarea structurii examenului de la finalul liceului. Ministrul Adrian Curaj vrea însă să lase moștenire un Bacalaureat mai ușor.

"Aș vrea din ce în ce mai mult ca bacalureatul să fie bazat pe niște teste deja dinainte cunoscute, în cantitate mare, elevii să fie pregătiți. Cred că spre acolo ar trebui să mergem", a declarat ministrul Educației la Slatina, citat de Agerpres.

În același timp, Adrian Curaj vrea și să pună bazele unui sistem care să-i orienteze pe elevi către locul potrivit fiecăruia - liceu sau școală profesională. Rezultatele din ce în ce mai slabe din ultimii ani la Bacalaureat dovedesc lipsa "capacității de a consilia pe calea potrivită elevul", spune acesta.

Sursa: Digi24
Foto: paginadepolitica.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.