FB Promo
Ministerul Educatiei va achizitiona tot necesarul de circa 3.600.000 de manuale pentru clasele a XI-a si a XII-a
Vizite: 2524
10 august 2016
Ministerul Educatiei va achizitiona tot necesarul de circa 3.600.000 de manuale pentru clasele a XI-a si a XII-a
Ministerul Educatiei va achizitiona tot necesarul de circa 3.600.000 de manuale pentru clasele a XI-a si a XII-a
Share |

Tot necesarul de manuale scolare pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a, de aproximativ 3.600.000, vor fi achizitionate de Ministerul Educatiei pentru anul scolar 2016 - 2017, a precizat marti pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei, Mirabela Amarande, relateaza HotNews.

"Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) va achizitiona tot necesarul de manuale pentru elevii de clasele a XI-a si a XII-a pentru anul scolar 2016 - 2017. Dupa cum stiti, aceasta este o noutate in ceea ce priveste elevii claselor a XI-a si a XII-a. Vorbim asadar despre un necesar de aproximativ 3.600.000 de manuale ca urmare a solicitarii venite din partea unitatilor de invatamant. Pentru 3.300.000 de manuale oferta primita din partea editorilor cu care s-a negociat in aceste zile corespunde cererii unitatilor de invatamant. Pentru restul de aproximativ 300.000 de manuale unitatile de invatamant, acolo unde este nevoie, vor veni cu noi optiuni, care vor raspunde ofertei ferme a editurilor cu care s-a negociat in aceste zile", a explicat Amarandei.

Ministerul Educatiei a anuntat anterior, printr-un comunicat de presa, ca va achizitiona peste 3.300.000 de manuale, din necesarul total de circa 3.600.000, in urma aprobarii de catre ministrul Mircea Dumitru a procedurii de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a. Potrivit ministerului, celelalte aproximativ 300.000 de titluri vor fi acoperite prin recorelarea optiunilor scolilor cu oferta disponibila in acest moment.

"Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a finalizat negocierile cu editurile care detin manuale scolare pentru clasele a XI-a si a XII-a in portofoliile lor editoriale. (...) Suma de achizitie negociata si agreata este de 30 milioane lei. (...) In cursul acestei saptamani, editurile vor primi comenzi ferme, iar contractele vor fi semnate saptamana viitoare de fiecare inspectorat scolar judetean", se arata in comunicatul de presa.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.