FB Promo
MEN: Reevaluarea ofertelor pentru noile manuale, finalizata. Editori: Frauda la sapte manuale
Vizite: 2353
22 septembrie 2014
MEN: Reevaluarea ofertelor pentru noile manuale, finalizata. Editori: Frauda la sapte manuale
MEN: Reevaluarea ofertelor pentru noile manuale, finalizata. Editori: Frauda la sapte manuale
Share |

MEN anunță că a fost finalizată procedura de reevaluare a ofertelor de manuale pentru clasele I și a II-a, ținând cont de decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, în timp ce Federația Editorilor continuă să reclame fraudarea licitației, în favoarea câștigătorilor inițiali, relateaza Mediafax.

La o săptămână de la începerea anului școlar, scandalul noilor manuale școlare continuă. Protagoniștii acestuia sunt, și luni, Ministerul Educației Naționale (MEN) și Federația Editorilor din România (FER).

Astfel, într-un comunicat remis MEDIAFAX, MEN anunță că a fost finalizată, ținând cont de decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor din 10 septembrie, procedura de reevaluare a ofertelor de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, în format print și digital, din cadrul licitației privind achiziționarea acestora, și că va informa ofertanții.

Potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN), reevaluarea făcută de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) s-a realizat în baza legislației în vigoare privind licitațiile publice. Termenul de finalizare a reevaluării a fost stabilit în maximum două săptămâni de la momentul publicării deciziei.

Reevaluarea, subliniază ministerul, este prima etapă din procedura de licitație, mai precizează ministerul.

De luni, CNEE va informa toți ofertanții cu privire la rezultatele evaluării proiectelor de manuale depuse. Din punct de vedere legal, imediat după această informare, participanții la reevaluare pot depune contestații. Într-o astfel de situație, MEN arată că va aștepta decizia de soluționare a CNSC și va aplica prevederile acesteia, în limita termenelor legale.

MEN mai precizează că etapa următoare va presupune semnarea acordurilor-cadru între CNEE și ofertanții câștigători. Imediat după acest moment, cadrele didactice din învățământul primar vor fi consultate asupra manualelor care urmează să fie folosite la catedră, pentru a putea opta pentru acelea pe care le consideră potrivite. Consultarea se va face pe o platformă online, aceeași pe care se vor centraliza comenzile de manuale ale fiecărei unități de învățământ. După centralizarea comenzilor, CNEE va încheia contracte cu fiecare ofertant în parte.

Altfel spus, licitația este, practic, reluată. Ministerul Educației nu face publică, însă, lista ofertelor de manuale selectate în urma reevaluării.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.