FB Promo
LISTA SCOLI INCHISE din cauza zapezii | Cursurile suspendate integral, în județele Iași, Buzău și Vrancea, iar in Brăila și Călărași rămân închise doar școlile din mediul rural
Vizite: 8145
5 februarie 2012
LISTA SCOLI INCHISE din cauza zapezii | Cursurile suspendate integral, în județele Iași, Buzău și Vrancea, iar in Brăila și Călărași rămân închise doar școlile din mediul rural
LISTA SCOLI INCHISE din cauza zapezii | Cursurile suspendate integral, în județele Iași, Buzău și Vrancea, iar in Brăila și Călărași rămân închise doar școlile din mediul rural
Share |

Update 09.02.2012: Peste 50% din școlile închise ieri, 8 februarie, au reluat cursurile
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat datele furnizate astăzi, 9 februarie 2012, ora 10.00, de inspectoratele școlare județene. Astfel, numărul județelor în care activitatea unităților de învățământ se desfășoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute, a crescut la 15 (față de 9 în ziua precedentă). Urmare a deciziilor luate pe plan local, în trei județe (Iași, Buzău și Vrancea) cursurile rămân integral suspendate până la sfârșitul săptămânii, în timp ce în județele Brăila și Călărași rămân închise doar școlile din mediul rural.

În celelalte județe, situația se prezintă astfel: 12 inspectorate școlare județene au raportat suspendarea cursurilor în mai puțin de 10 unități de învățământ, 7 județe înregistrează maximum 100 de unități de învățământ închise, iar alte 8 județe - peste 100 de unități de învățământ închise.
În total, la nivel național, se înregistrează un număr de 2.952 de unități de învățământ închise (față de 6.667 în ziua precedentă).
Linia specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al județului) rămâne în continuare la dispoziția părinților pentru a afla în timp real situația unităților de învățământ în care sunt înscriși elevii.


Situația școlilor afectate de vremea nefavorabilă - 8 februarie, ora 10.00

 
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat situația furnizată astăzi, 8 februarie 2012, ora 10.00, de inspectoratele școlare județene. Potrivit raportărilor, în 9 județe activitatea unităților de învățământ se desfășoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute.
 
În alte 12 județe (Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Giurgiu) și în municipiul București, cursurile au fost suspendate integral.
 
La nivel național, în peste 6.600 de unități de învățământ activitatea instructiv-educativă este suspendată în cursul zilei de astăzi, 8 februarie, cu aproape 200 de unități de învățământ mai puține decât marți, 7 februarie 2012.
 
Reamintim faptul că linia specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al județului) rămâne în continuare la dispoziția părinților pentru a afla în timp real situația unităților de învățământ în care sunt înscriși elevii. 

Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu,  va susține, astăzi, 8 februarie, ora 14.00, la sediul MECTS (str. General Berthelot 28-30, sector 1) o conferință de presă.

 

Update,  Situația școlilor afectate de vremea nefavorabilă - 7 februarie, ora 10.0

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat situația furnizată astăzi, 7 februarie 2012, ora 10.00, de inspectoratele școlare județene. Potrivit raportărilor, în 9 județe activitatea unităților de învățământ se desfășoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute.

În alte 12 județe și în municipiul București, cursurile au fost suspendate integral. Astfel, pe lângă cele 11 județe și municipiul București, unde activitatea a fost suspendată prin OMECTS 3.205/06.02.2012, Comitetul Județean pentru situații de urgență din Giurgiu a decis suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ de pe raza județului.
 

Pe de altă parte, în alte 9 județe, se înregistrează maximum 10 unități de învățământ în care nu se susțin cursuri.

La nivel național, în peste 6.800 de unități de învățământ activitatea instructiv-educativă a fost suspendată.

Reamintim faptul că linia Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al județului) rămâne în continuare la dispoziția părinților pentru a afla în timp real situația unităților de învățământ în care sunt înscriși copiii lor.


UPDATE luni 06.02.2012:

 

MECTS a închis școlile din 11 județe și municipiul București
 
Conform prevederilor legale în vigoare, Daniel Funeriu, ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, a emis ordinul nr. 3205/06.02.2012, prin care, în zilele de marți, 7 februarie și miercuri, 8 februarie este suspendată integral activitatea didactică în județele Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea, precum și în municipiul București.

 

În celelalte județe, inspectoratele școlare județene vor monitoriza cu atenție situația și vor raporta la MECTS situațiile punctuale în care se impune suspendarea activității didactice.

În cadrul videoconferinței organizate luni, 6 februarie 2012, inspectorii școlari județeni au luat la cunoștință faptul că numărul de TelVerde pentru clasa pregătitoare 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al județului) se pune la dispoziția părinților pentru a afla în timp real situația unității de învățământ a școlilor în care sunt înscriși copiii lor.


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat situația furnizată astăzi, 5 februarie 2012, ora 15.00, de inspectoratele școlare județene. Potrivit raportărilor, se preconizează ca luni, 6 februarie, să funcționeze toate școlile din 20 de județe.

În celelalte județe, situația se prezintă astfel: 12 inspectorate școlare județene au raportat suspendarea cursurilor în mai puțin de 10 unități de învățământ, în timp ce alte 10 județe înregistrează între 11 și 300 de unități de învățământ închise.

În județele Vrancea și Olt, inspectoratele școlare județene au luat decizia suspendării cursurilor în toate unitățile de învățământ

În județul Buzău vor fi închise toate unitățile de învățământ în afara grădinițelor și școlilor generale din municipiile Buzău și Râmnicu-Sărat.

Județele Bacău (180 de unități de învățământ) și Botoșani (141 de unități de învățământ) sunt cele mai afectate la această oră.

La nivel național, până în acest moment 1.195 de unități de învățământ s-a dispus suspendarea cursurilor pentru ziua de luni, 6 februarie 2012.

Având în vedere că situația este dinamică, precizăm că Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului va comunica o nouă situație după reuniunile comanadamentelor pentru situații de urgență de la ora 19.00.

Update·: Situația școlilor afectate de vremea nefavorabilă - 5 februarie, ora 19.00, 05.02.2012

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat situația furnizată astăzi, 5 februarie 2012, ora 19.00, de inspectoratele școlare județene. Potrivit raportărilor, se preconizează ca luni, 6 februarie, să funcționeze toate școlile din 16 județe.

În celelalte județe, situația se prezintă astfel: 12 inspectorate școlare județene au raportat suspendarea cursurilor în mai puțin de 10 unități de învățământ, în timp ce alte 14 județe înregistrează mai mult de 10 unități de învățământ.

În județele Vrancea, Olt și Ialomița inspectoratele școlare județene au luat decizia suspendării cursurilor în toate unitățile de învățământ. În județul Buzău, vor fi închise toate unitățile de învățământ în afara grădinițelor și școlilor generale din municipiul Buzău. În județul Calarași, vor funcționa școlile din Călărași, Lehliu Gară, Oltenița, Fundulea, Budești.

În județele Iași, Botoșani și Galați sunt închise toate școlile din mediul rural

La nivel național, se preconizează închiderea a 2.667 de unități de învățământ.

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a solicitat inspectorilor școlari generali să ia toate măsurile care se impun pentru siguranța și confortul elevilor, părinților și cadrelor didactice.

Sursa: edu.ro Ministerul Educatiei, Cercetarii si Sportului
Spune-ti parerea
Andrei
06 Februarie 2012, 00:30
Toate sper :adica anghel saligny
vick
05 Februarie 2012, 21:12
In bacau ce scoli\licee sunt inchise
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.