FB Promo
Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Regele Mihai I, recunoastere de prestigiu pe plan european | Decan Prof. dr. Viorel Herman
Vizite: 3818
2 noiembrie 2014
Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Regele Mihai I, recunoastere de prestigiu pe plan european | Decan Prof. dr. Viorel Herman
Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Regele Mihai I, recunoastere de prestigiu pe plan european | Decan Prof. dr. Viorel Herman
Share |

In Europa exista, la ora actuala, 104 facultati de Medicina Veterinara. 97 dintre acestea sunt membre ale Asociatiei Europene a Facultatilor de Medicina Veterinara, organismul mandatat oficial de Comisia Comunitatii Europene pentru dezvoltarea invatamantului medical veterinar si  care impune standarde ridicate in domeniu. Recunoasterea acestora implica respectarea unor criterii extrem de stricte.

De-a lungul timpului Facultatea de Medicina Veterinara din Timisoara a primit, in repetate randuri, vizita reprezantantilor  Asociatiei Europene a Facultatilor de Medicina Veterinara. Cu ocazia vizitei din 2010 au fost constatate unele deficiente, semnalate de reprezentantii organismului european, care au recomandat si masurile ce trebuiau luate pentru remedierea acestora.

In primavara acestui an, dupa ce reprezentantii Facultatii de Medicina Veterinara din cadrul USAMVB au considerat ca deficientele au fost remediate, s-a solicitat o noua vizita din partea  Asociatiei Europene a Facultatilor de Medicina Veterinara, iar aceasta vizita s-a soldat cu o aperceire pozitiva din partea celor trei experti care au efectuat evaluarea, in raportul intocmit acestia recomandand aprobarea fara restrictie a recunoasterii meritelor Facultatii de Medicina Veterinara din cadrul USAMVB.

“Standardele lor sunt mai stricte decat cele nationale, iar asta implica inclusiv cheltuieli suplimentare din partea noastra pentru a le mentine. Dar indeplinirea lor reprezinta o dovada ca invatamantul se desfasoara la parametrii calitativi ceruti de  Asociatia Europeana a Facultatilor de Medicina Veterinara.” a declarat Prof. dr. Viorel Herman, decanul Facultatii de Medicina Veterinara.

Aceste criterii se refera la multe aspecte, printre care numarul de studenti dintr-o grupa sau accesul acestora, in practica, la o paleta larga de interventii. Studentilor trebuie sa li se garanteze accesul la cat mai multe cazuri, de la animalele de companie, la cele din gospodarii, ferme si chiar Gradina Zoologica, astfel incat, in momentul in care vor incepe sa-si practice meseria, sa poata face fata oricarei provocari legata de toate aspectele, de la prevenire la tratament sau respectarea masurilor de biosecuritate. Dotarea materiala a facultatii reprezinta un alt criteriu important, indeplinit cu succes.

Avantajele recunoasterii de catre  Asociatia Europena a Facultatilor de Medicina Veterinara sunt extrem de importante.

“Avantajul consta, in primul rand, in castigul de imagine pe care Facultatea il are, avand in vedere ca este vorba despre o recunoastere europeana facut de un for de specialitate extrem de respectat. Evident ca de aceste avantaj se bucura studentii nostri care, atunci cand  merg sa lucreze in Europa, fiind absolventi ai unei institutii astfel recunoscute, problema acceptarii lor la un loc de munca este mult mai usoara decat daca ar fi provenit dintr-o facultate neacreditata de acest for. Chiar si pana acum insa, chiar daca nu eram pe  lista aprecierilor pozitive, absolventii nostii au putut lucra in diverse tari din vestul Europei fara probleme in privinta recunoasterii diplomei si a dreptului de munca. Acum am obtinut insa un plus de imagine de care beneficiaza aboslventii care vor fi acceptati mai usor si in locuri de munca pretentioase. Este o recomandare a calitatii cunostiintelor lor, conform unor standarde ridicate. “ a adaugat Prof. dr. Viorel Herman, decanul Facultatii de Medicina Veterinara.

Din cei 97 de membrii ai  Asociatiei Europene a Facultatilor de Medicina Veterinara, jumatate au reusit sa obtina aceasta apreciere pozitiva.

Sursa: Opinia Timisoarei
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.