FB Promo
Doua filme romanesti au fost premiate la Cannes
Vizite: 2457
23 mai 2016
Doua filme romanesti au fost premiate la Cannes
Doua filme romanesti au fost premiate la Cannes
Share |

"Câini", lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică, a obținut premiul Federației Internaționale a criticilor de film la secțiunea "Un Certain Regard" si premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes 2016 a fost acordat ex-aequo regizorilor român Cristian Mungiu și francez Olivier Assayas, potrivit Agerpres si Digi24.

Bogdan Mirică a reușit o dublă performanță. Nu numai că a fost selectat la Cannes cu filmul de debut în lung-metraj, dar a reușit și să fie preferatul criticilor de la secțiunea Un certain Regard.

Bogdan Mirică, regizor de film: „Nu m-am așteptat și e un premiu care înseamnă foarte mult pentru mine și pentru film. Ce sper să reprezinte pe viitor este să-mi faciliteze realizarea unui al doilea film. Cel mai important lucru pentru mine este să mai fac un alt film și un alt film, asta e important. Am avut norocul să lucrez cu niște actori foarte, foarte talentați, cărora le-au plăcut părțile pe care le-am scris pentru ei și cred că meritul meu cel mai mare a fost că am știut când să mă dau în spate și să-i las să-și facă treaba.”

Pe scena de la Cannes, regizorul român a mulțumit juriului festivalului, actorilor și întregii sale echipe.

„Bacalaureat” a fost inclus, de publicația Hollywood Reporter, pe lista numită „Cele 21 de filme de festival de care se va vorbi anul acesta la Hollywood”. Jurnaliștii de peste Ocean spun că filmul lui Cristian Mungiu este „o privire clinică asupra traiului în România contemporană.”

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.