FB Promo
Cursuri pentru imigranti... digitali | Martisoare lingvistice si digitale pentru pentru pensionari
Vizite: 2626
22 februarie 2016
Cursuri pentru imigranti... digitali | Martisoare lingvistice si digitale pentru pentru pensionari
Cursuri pentru imigranti... digitali | Martisoare lingvistice si digitale pentru pentru pensionari
Share |

Pe data de 2 martie, Academia Seniorilor Timișoara isi deschide porțile pentru noua serie de cursuri de limbi străine, calculatoare și smartphone pentru pensionari. Cursurile predate de traineri voluntari, majoritatea studenți sau tineri profesioniști, au rolul de a valorifica resursele din comunitatea timișoreană, reconectând regenerațiile și oferindu-le posibilitatea de a învăța și de a se dezvolta împreună.

Studenții de azi nu au evoluat pur și simplu din cei din anii trecuti, nici nu și-au schimbat doar vorbirea, hainele, podoabele sau stilul, așa cum s-a întâmplat în generațiile anterioare. Avem de-a face cu o discontinuitate enormă. S-ar putea spune ca este genul de eveniment unic ce schimbă lucrurile într-un mod fundamental și nu mai există absolut nici o cale de întoarcere. Iar acest eveniment singular este dezvoltarea rapidă și diseminarea tehnologiei digitale în ultimele decenii ale secolului 20.

Cum ar trebui să îi numim pe studenții zilelor noastre? Marc Prensky, scriitor si educator american, i-a numit ”digital natives”, adică cei pentru care limbajul digital reprezintă limbă maternă. El explică cum și de ce tinerii de azi, născuți în era digitală, gândesc foarte diferit, cel mai probabil au o structura cerebrală diferită și ar trebui să fie învățați de profesori care sa îi înțeleagă. Dacă ei, tinerii de după '85 sunt nativi, toți ceilalți devin "imigranți digitali", care trebuie să facă eforturi pentru a reduce barierele dintre generații.

Un astfel de proiect inter-generațional, în care ”nativii” predau cursuri ”imigranților digitali”, este și Academia Seniorilor din Timișoara. Proiectul inițiat de Fundația Student Plus în urmă cu 9 ani, oferă persoanelor de vârsta a treia posibilitatea de a urma cursuri de competențe digitale și limbi străine sub îndrumarea trainerilor voluntari, majoritatea studenți sau tineri profesioniști. Poate sună banal, dar se creează un fel de magie, are loc un transfer de energii care duce la apropiere și dezvoltare personală a ambelor părți implicate în procesul educațional. Dacă tinerii au satisfacția că au avut ocazia să arate respect și să ajute un bunic, studenții de vârsta a treia mărturisesc că, după un curs al Academiei Seniorilor, se simt ”mai tineri, mai isteți și, nu în ultimul rând, mai bogați sufletește.”

Cursurile de care vor putea beneficia seniorii în această primăvară includ noul curs de smartphone, cursuri de utilizare a calculatorului pentru începători și avansați, cursuri de engleză, spaniolă, portugheză, germană sau italiană.

Evenimentul de deschidere a seriei martie-iunie 2016 va avea loc în data de miercuri, 2 martie 2016, orele 11.00, la sediul Fundației Student Plus (Bd Take Ionescu 40, Timișoara).  Înscrieri se fac la sediul Fundației Student Plus - Timișoara, Bd Take Ionescu 40, și prin înscriere on-line, completând formularul de mai jos. Taxa de participare este de 80 lei pentru cursurile de limbi străine și 100 lei pentru cursurile de competențe digitale.

Formular online de inscriere

Pentru mai multe informații, accesați pagina Academia Seniorilor
 

Sursa: Europe Direct Timisoara - Fundatia Student Plus

Autor: MC
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.