FB Promo
Comisie: Elevii sa poarte un semn distinctiv pentru fiecare scoala - uniforma, esarfa sau insigna
Vizite: 2076
4 iunie 2015
Comisie: Elevii sa poarte un semn distinctiv pentru fiecare scoala - uniforma, esarfa sau insigna
Comisie: Elevii sa poarte un semn distinctiv pentru fiecare scoala - uniforma, esarfa sau insigna
Share |

Deputații din Comisia de învățământ au aprobat un proiect de lege privind siguranța în școli, care prevede, între altele, că elevii vor trebui să poarte un semn distinctiv pentru fiecare școală, fie uniformă, eșarfă sau insignă, acesta urmând să fie stabilit de Consiliul de Administrație al școlii, relateaza Digi24.

Proiectul aprobat în comisie mai prevede ca fiecare școală să aibă un regulament de ordine interioară stabilit de Consiliul de Administrație, precum și o comisie pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar, aceasta fiind formată din profesori, reprezentanți ai părinților, ai elevilor, lucrătorul de poliție și reprezentantul Consiliului local, a mai spus Cherecheș.

Ea a arătat că proiectul mai stabilește ca accesul unei persoane în școală să se facă doar după legitimare, elevii să se legitimeze cu carnetul școlar și să fie interzis accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate sau care dețin materiale necorespunzătoare.

O altă prevedere este că elevii nu au voie să părăsească școala pe perioada orelor, decât în condiții speciale. Școlile vor fi obligate, începând cu anul școlar 2015-2016, să aibă împrejmuite perimetrele, acolo unde astfel de garduri nu există.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.