FB Promo
Comisia juridica a Senatului a avizat pozitiv amendamentul referitor la frecventarea orei de religie
Vizite: 2219
29 aprilie 2015
Comisia juridica a Senatului a avizat pozitiv amendamentul referitor la frecventarea orei de religie
Comisia juridica a Senatului a avizat pozitiv amendamentul referitor la frecventarea orei de religie
Share |

Comisia juridică a Senatului a avizat propunerea Consiliului Consultativ al Cultelor din România, potrivit cărei elevii participă la ora de religie sau se pot muta de la ora de religie a unui alt cult doar în urma unei cereri scrise, a lor dacă sunt majori, a părinților sau a tutorelui legal, relateaza Digi24.

Membrii comisiei juridice a Senatului au discutat, marți, amendamentul Legii educației propus de către Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

Noua formulare respectă decizia Curții Constituționale, elimină problemele birocratice pe care părinții ar fi fost nevoiți să le suporte și păstrează religia în trunchiul comun al disciplinelor școlare.

Ionuț Corduneanu, vicarul administrativ al Patriarhiei Române a dat citire textului pe care Consiliului Consultativ al Cultelor din România l-ar dori inclus în Legea educației, iar Senatorii au avut doar observații legate de formă, nu și de conținut.

După câteva dezbateri, ei au căzut de acord asupra textului, iar președintele comisiei l-a adus la cunoștința celor prezenți.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.