FB Promo
Basescu: Intrarea la facultate fara bacalaureat e o solutie proasta, in folosul mafiei universitare
Vizite: 2337
14 septembrie 2014
Basescu: Intrarea la facultate fara bacalaureat e o solutie proasta, in folosul mafiei universitare
Basescu: Intrarea la facultate fara bacalaureat e o solutie proasta, in folosul mafiei universitare
Share |

Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că prevederea potrivit căreia tinerii care nu au reușit să ia bacalaureatul se pot înscrie la facultate este ”proastă” și a fost luată ”în folosul mafiei universitare”, relateaza Mediafax.

”Soluția este proastă, adică intrarea la facultate fără bacalaureat. Se putea face foarte bine la nivelul liceelor”, a spus șeful statului.

Băsescu a afirmat că la nivelul liceelor s-ar fi putut introduce un an în plus pentru absolvenții care nu au promovat bacalaureatul, iar în acel an să se studieze materiile care sunt probe la acest examen.

Sunt convins că la nivelul liceelor s-ar fi găsit resurse umane și mulți dascăli, fiind plătite orele, ar fi vrut să participe într-un astfel de program”, a spus președintele.

Potrivit șefului statului, acest lucru ar fi ca ”un târg”, întrucât absolvenții care nu au luat bacalaureatul trebuie să își plătească facultățile, în schimb, dacă ar fi rămas un an în plus la liceu, aceștia nu ar fi plătit nimic.

Deci, dintr-un lucru necesar pentru copiii care nu au luat bacalaureatul, PSD a reușit să facă o afacere în mod deosebit pentru universitățile private care nu mai aveau studenți”, a spus el.

Președintele a susținut că aceasta este o soluție ”murdară, exact de tip PSD”.

”Pentru ce să duci copiii aștia fără bacalaureat în universitate. Le iei banii în loc să-i lași pe lângă licee. (...) S-a făcut un lucru necinstit, umilitor pentru copii, umilitor pentru familii și strict în folosul mafiei universitare”, a spus Băsescu.

El a precizat că sunt universități care au spus că nu preiau tineri în acest mod, adăugând că este convins că în mod deosebit universitățile private ”cu lobby-ul pe care îl au în Parlament și în PSD” au rezolvat această problemă.

Le-a oferit acum PSD posibilitatea să continue să aibă studenți, deși nu au valoare”, a spus el.

Șeful statului crede că prin această soluție s-a făcut o mare greșeală în detrimentul generației tinere.

S-ar putea ca profesorii de liceu la anul, la bacalaureat, să le arate domnilor profesori universitari făcuți peste noapte - că-i prefect, că-i primar, știți că toți aștia au devenit doctori și predau pe la universități - deci s-ar putea să le arate prin examinare că nu știu carte”, a spus Băsescu.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.