FB Promo
Activi si impliniti la 60+ | Pensionarii timisoreni invata calculatoare si limbi straine sub indrumarea trainerilor voluntari
Vizite: 2454
8 septembrie 2015
Activi si impliniti la 60+ | Pensionarii timisoreni invata calculatoare si limbi straine sub indrumarea trainerilor voluntari
Activi si impliniti la 60+ | Pensionarii timisoreni invata calculatoare si limbi straine sub indrumarea trainerilor voluntari
Share |

Emoțiile pe care elevii le încearcă în prima zi de școală pot fi retrăite la orice vârstă. Mai mult decât niște simple cursuri de limbi străine sau de calculatoare, programul lansat de Fundația Student Plus în urmă cu 8 ani oferă studenților de vârsta a treia, contextul pentru a învăța, pentru a socializa și pentru a participa la evenimente și proiecte alături de tineri voluntari. 

Paleta cursurilor oferite cuprinde cursuri de calculatoare - nivel începător și mediu, limba engleză - nivel incepator, mediu și avansat, limbile franceză, spaniolă și germană începători. Cursurile de calculatoare pentru începători cuprind noțiuni de bază de utilizarea calculatorului - crearea spațiilor de lucru, scrierea și editarea textelor, navigare pe internet, descărcarea imaginilor de pe telefoane mobile sau aparate foto, email și comunicare prin skype.

Noutatea acestei serii a Academiei Seniorilor este Cursul de Limba și Cultura Portugheză predat de Andre, doctorand din Portugalia care va efectua un program de internship în cadrul fundației Student Plus. Cursurile de limbi străine se vor desfășura o dată pe săptămână, în perioada 16 septembrie - 15 decembrie, iar cele de calculatoare vor avea durata de 8 săptămâni. 

Seria de toamnă a cursurilor Academiei Seniorilor va începe miercuri, 16 septembrie 2015, ora 11.00, la sediul fundației, bl. Take Ionescu 40, Timișoara, printr-un eveniment de deschidere. Sunt invitați toți cei interesați -  pensionari, persoane vârstnice care doresc să învețe limbi străine și calculatoare.  

Atât educația continuă, cât și voluntariatul fac parte dintr-un parcurs natural al unei vieți active și împlinite. De aceea, sub sloganul „Nu e omul niciodată bătrân, când e vorba de învățătură!”, alături de seniori, sunt invitați și tinerii să se alăture echipei Student Plus. Pe lângă împlicarea ca traineri în cursurile Academiei Seniorilor, voluntarilor de toate vârstele li se oferă ocazia de a participa la diverse proiecte social-educative aflate în derulare. Vizitați pagina de Proiecte a site-ului nostru pentru a le vedea pe cele desfășurate până în prezent (www.studentplus.ro/ro -> Proiecte).

Noua lege a voluntariatului din 2014 aduce voluntarilor și beneficiul recunoașterii activității lor ca și experiență profesională, atâta timp cât activitatea desfășurată se încadrează în domeniul studiilor. Mai mult, Universitatea de Vest din Timișoara a introdus de anul trecut Voluntariatul ca disciplină universitară recompensată cu 2 credite pe semestru. De asemenea, în urma protocoalelor de colaborare încheiate cu universitățile timișorene, studenții își pot desfășura activitatea de practică prin implicarea în activitățile fundației Student Plus & ale Centrului de Informare Europe Direct Timișoara. 

Pentru înscrierea în Academia Seniorilor, se completează formularul de înscriere în Academia Seniorilor  disponibil online sau la sediul fundației. Taxa de înscriere este de 80 lei pentru cursurile de limbi străine și de 100 lei pentru cursurile de calculatoare.

Toti tinerii, studenții, profesioniștii care doresc să facă parte din echipa Student Plus în noul an școlar sunt invitați să completeze  formularul de înscriere Voluntariat/Practică disponibil online.

Mai multe informații despre activități:
- pentru seniori: www.studentplus.ro/ro -> Programe -> Academia Seniorilor
- pentru voluntari: www.studentplus.ro/ro -> Programe - > Centrul de Voluntariat Timisoara

Sursa: Europe Direct Timisoara - Fundatia Student Plus

Autor: SP
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.