FB Promo
Statul, facut vinovat pentru penele de curent
Vizite: 880
29 septembrie 2015
Statul, facut vinovat pentru penele de curent
Statul, facut vinovat pentru penele de curent
Share |

Statul ar fi de vină pentru investițiile mici și penele de curent dese, spun reprezentanții companiilor din energie. Aceștia se plâng că statul nu acceptă ca firmele private să facă investiții mai mari, dar care ar trebui să crească și facturile la energie electrică și gaze naturale. Și susțin că românii plătesc tarife foarte mici pentru energia electrică și gazele pe care le consumă, relateaza Digi24.

Tarifele energiei electrice au crescut cu 29% în ultimii șase ani, mai puțin decât rata inflației, spun directorii companiilor energetice. Datele provin dintr-un studiu comandat de aceste companii.

Pentru prima dată, directorii celor mai mari companii din energie se află la aceeași masă. Motivul este acela de a spune consumatorilor români că plătesc printre cele mai mici prețuri din Europa pentru energie electrică și gaze naturale.

Investițiile în rețelele electrice sunt mai mici de 50 de milioane de euro anual pentru fiecare zonă de distribuție. O posibilă explicație pentru care un român stă fără energie electrică peste șase ore în fiecare an, din cauza penelor de curent. Companiile spun că autoritățile nu le permit investiții, tocmai pentru a păstra facturile mici.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.