FB Promo
Spirala cheltuielilor militare in Europa
Vizite: 1115
23 aprilie 2015
Spirala cheltuielilor militare in Europa
Spirala cheltuielilor militare in Europa
Share |

Rusia investește masiv în tehnică de luptă. Moscova a făcut publică imaginea celui mai nou tanc pregătit să intre în dotarea armatei și are deja o întreagă generație de roboți militari capabili să distrugă mine sau să pătrundă în locuri greu inaccesibile. Asta în condițiile în care a anunțat deja o majorare a imensului buget al armatei. Nici țările NATO nu stau degeaba. Aproape toate statele de pe flancul estic și-au sporit în ultimii doi ani cheltuielile militare, relateaza Digi24.

Ministerul Apărării de la Moscova a dat publicității prima fotografie cu noul tanc „T-14 Armata”, care va intra în producție de serie începând de anul viitor. Asta în condițiile în care imagini de prezentare a noii arme ofensive a Moscovei au apărut încă de la sfârșitul anului trecut.

Vehiculul militar este dotat cu un tun de 125 de milimetri și camere video de inaltă rezoluție care permit o vizualizare de 360 de grade. La toate acestea se adaugă un sistem de detectare și anihilare a proiectilelor inamice, înainte de a lovi tancul.

Rusia mizează însă și pe dispozitive militare comandate de la distanță.

Este vorba despre roboții distrugători de mine, folosiți deja în Cecenia, sau de cei folosiți în zone greu accesibile, unde pot tăia și înlătura buștenii căzuți de-a curmezișul drumului sau pot intra în locuri afectate de incendii.

Bugetul militar al Rusiei pentru 2015 a fost stabilit, inițial, la 80 de miliarde de dolari și deja a fost anunțată o primă creștere, de 8 la sută.

Și multe din țările NATO își măresc cheltuielile militare. Lituania este cazul extrem. Anul trecut, bugetul armatei a crescut cu 56 la sută, iar creșterea de anul acesta este de încă 50 de procente. În Polonia, sumele au crescut cu 13 la sută în 2014 iar pentru 2015 este prevăzută o nouă majorare, de 20 la sută.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.