FB Promo
Soferii fara daune, arsi la buzunar prin noul sistem de bonus-malus
Vizite: 1336
15 decembrie 2016
Soferii fara daune, arsi la buzunar prin noul sistem de bonus-malus
Soferii fara daune, arsi la buzunar prin noul sistem de bonus-malus
Share |

Autoritatea de Supraveghere Financiară a modificat sistemul bonus /malus prin reducerea numărului de clase de bonus și echivalarea claselor ce beneficiau de bonusuri cuprinse între 35% și 50% (B9-B14) cu clasa B8, cea mai mare în noul sistem, la care bonusul maxim va fi de 32%, relateaza Digi24.

Potrivit Profit.ro, modificările neinspirate sunt făcute la presiunile organizațiilor patronale din transporturi. Sistemul bonus/malus a fost modificat în așa fel încât cele două categorii să conțină un număr egal de clase. Această modificare, care pentru cine nu analizează atent sistemul poate părea în avantajul șoferilor, aduce, de fapt, dezavantaje importante, mai ales șoferilor care nu provoacă accidente, adică grosul asiguraților. 

Este o nouă modificare impusă de transportatori care nemulțumește pe toată lumea, de la clienți, brokeri și service-uri la firme de asigurare și ASF.

Cel târziu din 19 mai 2017, sistemul bonus/malus aplicat șoferilor asigurați în România va trebui să fie modificat, arată Ordonanța de Urgență 54/2016 privind RCA și Norma ASF care o pune în aplicare.

Schimbările nu sunt deloc favorabile șoferilor, ci, dimpotrivă, îi privează pe aceștia de o reducere a prețului RCA și îi încarcă suplimentar în caz de daună.

Concret, clasele de bonus și malus vor fi egale - câte opt pentru fiecare categorie - față de 14 clase de bonus și 8 de malus cum sunt în prezent.

Primul efect direct al schimbării de legislație este că bonusul maxim (adică reducerea de preț) obținut de șoferii care nu comit accidente va fi de 34% aplicat la tariful de bază, față de 50% cât este în prezent. Practic, șoferii care conduc aceeași mașină, fără să aibă daune timp de patru ani, vor plăti pentru RCA cu 16% mai mult  decât în prezent.

Sursa: Digi24
Foto: PresaLiberă.net
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.