FB Promo
Romania plateste 25 de milioane de euro pentru cel mai performant avion de spionaj
Vizite: 960
9 iunie 2015
Romania plateste 25 de milioane de euro pentru cel mai performant avion de spionaj
Romania plateste 25 de milioane de euro pentru cel mai performant avion de spionaj
Share |

25 de milioane de euro plătește România pentru cel mai performant avion de spionaj. Aparatul, fabricat de Statele Unite, zboară la peste 18.000 de metri și transmite imagini în timp real cu o marjă de eroare care nu depășește un metru. Primul model al Global Hawk 40 a fost lansat în Statele Unite, iar în următorii trei ani NATO va cumpăra alte patru astfel de aparate spion. România poate folosi oricând tehnologia de spionaj dacă are nevoie, relateaza Digi24.

Global Hawk 40 sau „ochii de pe cer”, cum l-au poreclit piloții americani, a fost fabricat în California. 15 state NATO vor beneficia de el într-o primă fază. Printre ele și România.

Jim Moseman, reprezentantul firmei proiectante: Avem nevoie de această capabilitate pentru a oferi informații militare și de supraveghere în timp real. Nu există niciun dubiu în această privință.

Aparatul de spionaj fără pilot poate fi comandat din orice parte a globului. Un centru de comandă și câțiva piloți militari supraveghează zborul avionului, traseul și adună informațiile transmise de senzorii și camerele video.

În cazul României, cel mai probabil acest avion va fi folosit în zonele unde în acest moment activează celebrele avioane AWACS americane. Este vorba despre un avion care zboară la o înălțime de peste 18 kilometri, iar în contextul crizei din Ucraina este cât se poate de util în țările din sud-estul Europei”, transmite corespondentul Digi24 Laurențiu Rădulescu.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.