FB Promo
Proiect: Impozit de 45% pe profitul petrolistilor
Vizite: 1007
19 noiembrie 2015
Proiect: Impozit de 45% pe profitul petrolistilor
Proiect: Impozit de 45% pe profitul petrolistilor
Share |

Noul Guvern a fost provocat de Ministerul de Finanțe: după ce a amânat timp de doi ani o decizie în privința redevențelor petroliere, fostul ministru de Finanțe i-a lăsat succesorului propunerea de impozitare cu până la 45% a profiturilor obținute de petroliști. Vestea a luat prin suprindere companiile, relateaza Digi24.

Peste 200 de sonde închise, mii de oameni trimiși în șomaj și investiții cu până la 30% mai mici. Acestea au fost efectele ieftinirii barilului de petrol sub pragul de 50 de dolari. Propunerea făcută la final de mandat de către Eugen Teodorovici, de majorare a impozitului pe profit, ar putea îngreuna și mai mult situația companiilor petroliere.

„Sunt trei scenarii: 35, 40 și 45, dacă nu mă înșel, ca și propuneri. Dar decizia va aparține, repet încă o dată, ministerului de Finanțe și Guvernului”, a spus Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe.

Trebuie să dau o reacție la o cifră pe care noi de la Asociația Companiilor Producătoare de Petrol nu o avem. Și nu o avem în urma multor luni de colaborare cu echipele reunite de la ministerul Finanțelor și ANRM. Că e 30%, că e 40% cred că cifrele astea sunt aruncate puțin artificial. Ce ne dorim ca țară? Să avem o industrie sănătoasă, nu ca să fie o pușculiță bugetară de azi pe mâine ca să acopere creșterile salariale recente sau costrurile electorale de la anul”, a spus Daniel Apostol, secretar general ROPEPCA.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.