FB Promo
Preturile alimentelor, la control
Vizite: 955
6 mai 2015
Preturile alimentelor, la control
Preturile alimentelor, la control
Share |

Problema scumpirii alimentelor va fi discutată în ședința de astazi a Guvernului. Ministrul Agriculturii va prezenta un raport cu evoluția prețurilor de luna trecută, după ce s-a anunțat reducerea TVA. Analiza a fost făcută după ce cumpărătorii și producătorii s-au plâns că hipermarketurile au crescut prețurile, pentru a simula doar o ieftinire la 1 iunie, când taxa pe valoare adăugată scade la 9 la sută. Ca să scape de suspiciuni, trei lanțuri de magazine au decis să înghețe prețurile până în iunie, relateaza Digi24.

Autoritățile sunt cu ochii pe prețurile magazinelor, ca să se asigure că nu vor avea loc scumpiri nejustificate.

„Vom face o analiza vizavi de datele pe care le avem până acum, după care, săptămâna viitoare, analiza va continua și cu cealaltă perioadă, în funcție de informațiile care ne vin de la INS”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Am cerut printr-o circulară operatorilor de teren sa înregistreze și cu mai mare atenție prețurile. E o metodologie, prețurile sunt culese din 42 de localități”, a precizat Tudorel Andrei, președintele INS.

Ca să scape de suspiciuni, trei lanțuri de magazine au decis să țină prețurile neschimbate până în iunie, iar un altul să afișeze două prețuri la raft.

Producătorii de carne spun că vor să ieftinească produsele, dar se tem să nu fie amendați de autorități.

Atât Protecția Consumatorului, cât și Consiliul Concurenței verifică orice sesizare primită.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.