FB Promo
Pretul petrolului, aproape de minimul ultimilor 11 ani
Vizite: 1193
15 decembrie 2015
Pretul petrolului, aproape de minimul ultimilor 11 ani
Pretul petrolului, aproape de minimul ultimilor 11 ani
Share |

Toate calculele privind inflația au fost date peste tot în lume de evoluția prețului la petrol. Și alte materii prime, dar cel mai important a fost petrolul. Și din această perspectivă, va mai fi ceva de furcă. Cotațiile sunt în continuare în scădere. Astăzi, la Londra, barilul a coborât la 37 de dolari, iar la New York cotațiile sunt la 35 de dolari. Câțiva dolari și vom avea cele mai mici prețuri din ultimii 11 ani, relateaza Digi24.

În realitate, petrolul a ajuns să se vândă mult, mult mai ieftin. Potrivti unor date citate de Bloomberg, Irakul vine acum către clienți asiatici la 25 de dolari barilul.

În vestul Canadei se vinde la 22 de dolari barilul. E drept, e un sortiment mai greu, mai dificil și mai costisitor de procesat. Presupune anumite instalații.

Experții susțin că la aceste prețuri, o treime din exploatările de țiței din această lume nu mai sunt viabile.

Și cu toate aceastea, perspectiva este de a alimenta și mai mult piețele. Pentru că încasează puțin, producătorii sunt gata să extragă mai mult ca să compenseze și atunci excedentul de tiței va fi și mai mare.

Sursa: Digi24
Foto: propertyfinder.ae
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.