FB Promo
Premiera intr-un proces intentat de un client BCR
Vizite: 1114
22 februarie 2016
Premiera intr-un proces intentat de un client BCR
Premiera intr-un proces intentat de un client BCR
Share |

Instanța Supremă a stabilit nivelul dobânzii pe care clientul trebuie să o plătească pentru un credit în euro, luat în 2007. Judecătorii au considerat ca fiind abuzivă dobânda de referință variabilă stabilită de bancă, așa că obligă instituția să se raporteze de acum încolo la indicele Euribor, atunci când calculează dobânda. Banca este obligată și să restuie banii încasați abuziv, până acum, din această clauză, relateaza Digi24.

După mai bine de patru ani de procese cu cea mai mare bancă din România, un român a obținut în instanță reducerea dobânzii pe care o achită.

E un credit contractat în 2007, dobânda contractuală era fixată la 1,5% plus dobânda de referință variabilă a băncii, iar ulterior a crescut. La momentul la care s-a pronunțat Curtea Supremă, plătea undeva la 10,4%,” spune Alexandru Șeuleanu, avocat.

Instanța Supremă a declarat dobânda de referință variabilă a BCR drept clauză abuzivă, așa că aceasta trebuie eliminată din contract. Noua dobândă pe care bărbatul o va plăti pentru creditul luat se va calcula în funcție de cotația monetară interbancară Euribor la o lună, care are o valoare negativă în prezent, de minus 0,25%. Lângă Euribor se adaugă marja inițială din contract, de 1,5%.

„Este de zece ori mai mică dobânda decât era înainte de acest litigiu. Absolut toate sumele reprezentând comision de administrare, diferența între dobânda de 10,4% și noua dobândă, urmează să fie restituită către client,” mai spune Alexandru Șeuleanu.

Potrivit estimărilor avocatului, ar fi vorba despre sume cuprinse între 15 și 20 de mii de euro.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.