FB Promo
Prabusire pe bursa pentru Volkswagen
Vizite: 945
22 septembrie 2015
Prabusire pe bursa pentru Volkswagen
Prabusire pe bursa pentru Volkswagen
Share |

Lovitură pentru producătorul german de automobile Volkswagen. Compania va rechema de pe piața americană 500.000 de vehicule și riscă amenzi de 18 miliarde de dolari. În urma acestui anunț, acțiunile companiei au scăzut cu 20 la sută pe piețele bursiere, cea mai mare scădere din ultimii șase ani, relateaza Digi24.

Producătorul de automobile este acuzat că a evitat standardele americane pentru poluare prin instalarea unui software care păcălea sistemul de evaluare. Softul a fost folosit și pe un model de Audi.

Este vorba despre un software special pentru mașinile diesel, care oprea sistemele de control ale emisiilor în timpul circulației normale și le activa doar în timpul testelor. Astfel, cantitatea de noxe înregistrată era de 40 de ori mai mică decât cea reală. 

Vehiculele avute în vedere sunt cele produse în ultimii șapte ani, iar modelele sunt Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.

Ca urmare a anunțului, acțiunile Volkswagen au căzut cu 20% pe piețele bursiere, cea mai mare scădere din ultimii șase ani. Conducerea companiei și-a prezentat public scuze și a declarat că va declanșa o investigație proprie.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.