FB Promo
Pentru domeniile de internet .ro se va introduce o taxa anuala de mentenanta de 6 euro fara TVA, incepand cu 1 martie 2018
Vizite: 842
8 august 2017
Pentru domeniile de internet .ro se va introduce o taxa anuala de mentenanta de 6 euro fara TVA, incepand cu 1 martie 2018
Pentru domeniile de internet .ro se va introduce o taxa anuala de mentenanta de 6 euro fara TVA, incepand cu 1 martie 2018
Share |

Consiliul de Administratie al ICI, institutul care gestioneaza domeniile de internet .ro, a aprobat din nou, in data de 14 iulie, in urma consultarii publice din acest an, introducerea taxei anuale de inregistrare si mentenanta, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro. Decebal Popescu, fostul director general al ICI, demis saptamana trecuta de la conducerea institutului, a precizat, contactat de HotNews.ro, ca 's-a decis introducerea unei taxe anuale de mentenanta de 6 euro fara TVA, pentru fiecare domeniu de internet .ro, incepand cu 1 martie 2018. Este aceeasi valoare ca in decizia ICI anulata anterior in ianuarie 2017 si va exista aceeasi perioada de gratie de 5 ani', a spus acesta, relateaza HotNews.ro.

Fostul director general al ICI a precizat ca s-a pastrat practic acelasi nivel al taxei precum si perioada de gratie de 5 ani asa cum fusesera stabilite in decizia anterioara a ICI care a fost anulata in luna ianuarie a acestui an la solicitarea ministrului Augustin Jianu.

"Estimativ este vorba de la an la an de cel putin 100.000 de domenii care se reinnoiesc. Problema este ca nu stii cate dintre ele mai sunt valide. In total sunt inregistrate 900.000 de domenii .ro, dar din acestea active poate ca sunt 400.000 pentru ca nu s-a mai facut o curatenie de la Revolutie. Nimeni nu stie cate sunt active. Pana la jumatatea lunii august ar fi trebuit sa aflam toate aceste informatii legate de cate domenii sunt active. In CA a fost prezentata o fundamentare asupra costului de 6 euro. Raportat la alte tari suntem jos. Unii au 9 altii 11 euro. Unii au 7-8 euro. Noi suntem cei mai jos.", a mai precizat pentru HotNews.ro fostul director general al ICI.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.