FB Promo
O eroare de proiect face inutila o investitie de 5 milioane de euro
Vizite: 956
29 septembrie 2016
O eroare de proiect face inutila o investitie de 5 milioane de euro
O eroare de proiect face inutila o investitie de 5 milioane de euro
Share |

Este anchetă la Ministerul Agriculturii în urma unei erori dintr-un proiect pe fonduri europene. Este vorba despre Bursa de Pește din Tulcea, care a fost recepționată în primăvară, fără să fie prevăzute și utilități. De vină pentru această omisiune este proiectantul, susține ministrul de resort, Achim Irimescu. 5 milioane de euro au fost investiți în clădirea nefuncțională, relateaza Digi24.

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii: „Cine a făcut eroarea va trebui să și răspundă. Se ia în calcul la nivelul Ministerului o anchetă acolo? Este în desfășurare o astfel de analiză”.

Constantin Chiriazic, director ANPA Tulcea: „Este vorba despre instalația de apă și de energie, gazele sunt trase. După experiența pe care o am, ca orizont de timp, probele la rece cred că la 1 noiembrie, urmând ca pe 15 noiembrie să intrăm în flux”.

Din aprilie, Agenția Națională pentru Pescuit a făcut, cu banii proprii, demersuri pentru obținerea avizelor necesare racordării la uiliăți. Președintele instituției spune că într-o luna vor putea începe lucrările. Abia când acestea vor fi gata, inspectorii sanitar-veterinari își vor putea da acordul pentru funcționarea bursei.

Mitica Tuchila, director DSVSA Tulcea: „Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va acționa în consecință, în sensul că va da avizul și autorizația pentru funcționarea acestui obiectiv”.

Lucrările pentru construirea Bursei de Pește au început acum trei ani. Clădirea, care urma să fie punctul zero al trazacțiilor cu pește din Delta Dunării, este însă închisă din primăvara, imediat după ce a fost recepționată fără utiliăți. Aici, pescarii urmau să-și aducă marfa, iar comercianții să se așeze la licitații electronice.

Pescarilor nu le surâde ideea de a duce peștele la Tulcea.

Mircea Pascale, președintele Asociației de Pescari Sarichioi: „Nu aderă nimeni la așa ceva, păi cui îi convine să mai întrețină un act comercial care trebuie să se facă peste capul lor. Iar în UE majoritate burselor sunt falimentare”.

Principalul obiectiv al acestei investiții este fiscalizarea, cu alte cuvinte eliminarea unei piețe negre a peștelui.

Sursa: Digi24
Foto: www.paginadeagricultura.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.