FB Promo
Interzicerea Uber: Cum au procedat autoritatile din Bulgaria, Danemarca, Ungaria si Texas
Vizite: 522
17 mai 2019
Interzicerea Uber: Cum au procedat autoritatile din Bulgaria, Danemarca, Ungaria si Texas
Interzicerea Uber: Cum au procedat autoritatile din Bulgaria, Danemarca, Ungaria si Texas
Share |

În timp ce Uber este cu siguranță una dintre cele mai de succes companii de tehnologie din lume, este, de asemenea, o afacere controversată, după ce a luptat cu autorități și proteste în toate colțurile lumii. La noi, tocmai a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență care modifică legea taximetriei (38/2003). Ordonanța nu va scoate din piață aplicațiile Uber, Bolt și Clever, relateaza startupcafe.ro

Iată cum au procedat autoritățile din alte țări în cazul activității Uber și a altor aplicații de ride-hailing.

Ungaria

Guvernul maghiar susține că șoferii Uber "încalcau regulamentele pe care alte firme de taxi trebuie să le respecte". După ce serviciile companiei americane au fost disponibile timp de doi ani și jumătate, în Ungaria a fost aprobată o lege care permite autorităților maghiare să blocheze accesul la internet"serviciilor de dispecerat ilegale", scrie publicația britanică Independent.

Austin, Texas

Uber și Lyft s-au retras din Austin, Texas, în 2016, după ce au fost obligate să verifice trecutul șoferilor folosind baza de date a autorităților, cu ajutorul amprentelor, scrie CNBC

Chiar dacă autoritățile susțineau că va aparea o scădere în ceea ce privește comportamentul criminal după plecarea companiilor, datele nu au arătat același lucru.

Datele de la Departamentul de Poliție din Austin sugerează că nu a existat un impact semnificativ asupra numărului de agresiuni sexuale - ceea ce au susținut ONG-urile anti-Uber.

De asemenea, datele nu au indicat o creștere a numărului de șoferi prinși la volan sub  influența alcoolului. 

Danemarca

După decizia autorităților din 2016, care impunea ca toate taxiurile să aibă aparate de taxat și senzorii de ocupare a scaunelor, Uber a decis să se retragă din de pe piața daneză. Ulterior, aproximativ 1200 de foști șoferi Uber din Danemarca au fost amendați după ce autoritățile au descoperit că făceau evaziunea fiscală. 

Bulgaria

Uber și-a suspendat activitatea după ce a fost acuzat de "practici comerciale neloiale". Președintele comisiei de transport, Grozdan Karadzhov, a declarat că, dacă Uber vrea să se întoarcă pe piața bulgară, va trebui să respecte cerințele minime ale legislației și să se înregistreze ca un serviciu de taxi.

Romania

Oficiali ai Uber și Bolt au confimat pentru agenția de presă Mediafax că șoferii parteneri au primit mesaje, prin intermediul aplicațiilor, în care aceștia sunt asigurați că vor fi susținuți financiar și juridic, în cazul în care vor întâmpina dificultăți.

Sursa: startupcafe
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.