FB Promo
In spatele usilor inchise la intrevederea Dragnea si Dancila vs Isarescu
Vizite: 1327
5 mai 2018
In spatele usilor inchise la intrevederea Dragnea si Dancila vs Isarescu
In spatele usilor inchise la intrevederea Dragnea si Dancila vs Isarescu
Share |

Discuția a fost utilă pentru toți participanții, căutându-se practic o cale de a încheia povestea privind ”cearta” dintre Guvern și BNR, au spus surse guvernamentale pentru HotNews.ro. Discuțiile au durat circa 3 ore și s-au încheiat cu cu comunicatul postat pe site-ul Camerei Deputaților. Cel mai vocal în timpul întâlnirii nu a fost nici Dragnea și nici Vâlcov, ci economistul Cristian Socol (profesor ASE și președintele Consiliului de Supraveghere la Fondul Român de Contragarantare). În timpul discuțiilor, reprezentanților BNR li s-ar fi solicitat ca în intervențiile publice ale unor demnitari (Lucian Croitoru, Valentin Lazea sau Eugen Rădulescu), aceștia să fie mai temperați în aprecierea politicilor fiscale, relateaza HotNews.

Reprezentanții Băncii Naționale au pus pe masă trei grafice (vezi mai jos în text) și practic au repetat ceea ce spun și în conferințele de presă despre evoluția inflației. După cum e notat și în comunicatul final, s-a convenit faptul că, în principal, sunt factori exogeni care au alimentat fenomenul inflaționist. ”În principal așa și sunt, dacă excluzi acciza.
Legat de creșterile salariale, BNR admite că e dificil să nu crești salariile în România, date fiind presiunile de pe piața muncii, numărul mare de emigranți și nivelul nominal mic al salariilor. Problema este cum anume și cu cât anume le crești, pentru a nu strica echilibrele economice. Odată cu majorările salariilor, guvernul Tudose a crescut și acciza, într-un moment în care creștea și prețul petrolului . În plus, a mai dat drumul unor majorări ale prețurior la energie. Care trebuiau majorate în viitor (în primăvara asta fie în următoarea), dar Tudose le-a majorat în acel moment. .Cât despre întâlnirile viitoare ale eprezentanților Guvernului cu conducerea BNR, acestea pot avea loc oricând, dar aceștia nu pot fi invitați la ședințele de Consiliu de Administrație, existând în acest moment o recomandare fermă din partea Băncii Centrale Europene. Probabil că întâlnirile vor avea loc la scurt timp după ce deciziile de politică monetară vor fi luate în CA.”Nu există nici o intenție a PSD de a prelua controlul arupra BNR", a declarat Dragnea. A fost o discuție destul de serioasă despre situația macroneconmică", a afirmat la finalul întâlnirii Liviu Dragnea, anunțând că atât Guvernul cât și Banca Națională au convenit că principalele cauze pentru creșterea inflației sunt factori "exogeni", din afara celor două instituții, dând ca exemplu gazele, energia, petrolul, care au o contribuție masivă la creșterea inflației.

Iată mai jos scrisoarea trimisă de Dragnea Băncii Naționale și răspunsul lui Isarescu, in format pdf:
 

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.