FB Promo
Guvernul vrea ca darea in plata sa nu se aplice pentru Prima Casa
Vizite: 1276
3 martie 2016
Guvernul vrea ca darea in plata sa nu se aplice pentru Prima Casa
Guvernul vrea ca darea in plata sa nu se aplice pentru Prima Casa
Share |

Legea dării în plată, în forma votată de Senat, reușește să nemulțumească pe toată lumea. Pe de o parte, inițiatorii legii spun că introducerea unui plafon maximal de 150.000 de euro pentru aplicarea legii este discriminatorie. De cealaltă parte, bancherii cer și mai multe limitări, astfel încât doar cei cu o situație materială precară să poată preda băncii casa ipotecată. Legea nu e nici pe placul Guvernului, care ar dori ca legea să nu includă Prima Casă, relateaza Digi24.

Legea dării în plată ar trebui să-i ajute doar pe cei care nu își mai pot permite să-și achite ratele, spun bancherii.

Și Executivul vine cu recomandări. Într-un punct de vedere transmis Parlamentului, Executivul cere ca programul guvernamental Prima Casă să nu fie inclus în această lege.

Extinderea programului și la creditele Prima Casă nu ar fi benefică din perspectiva socială. Rata de neperformanță a acestui program este extrem, extrem de mică, undeva la 0,04% din totalul programului, asta înseamnă că nu întrevedem cazuri sociale acolo”, spune Dan Suciu, purtător de cuvânt al Guvernului.

Inițiatorul legii vrea, dimpotrivă, ca textul să nu prevadă niciun fel de plafon pentru creditele care ar putea fi stinse prin cedarea dreptului de proprietate. Altfel, ar fi discriminare, spune parlamentarul.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.