FB Promo
Guvernul vrea TVA de 9% pentru toata apa potabila
Vizite: 1029
22 aprilie 2015
Guvernul vrea TVA de 9% pentru toata apa potabila
Guvernul vrea TVA de 9% pentru toata apa potabila
Share |

Guvernul vrea să reducă taxa pe valoarea adăugată (TVA) la 9% la tot consumul de apă al gospodăriilor și nu doar pentru cinci metri cubi de apă pe lună de familie, așa cum se anunțase luni. Asta pentru că nu se poate aplica o taxă diferențiată pentru consumul de apă, spune ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, relateaza Digi24.

Autoritățile au calculat și care ar fi impactul asupra bugetului în cazul scăderii TVA la tot consumul de apă potabilă - peste un miliard de lei.

1,4 ar fi dacă s-ar aplica 9% la tot ce înseamnă consum de apă. Diferențierea unui consum de apă pentru care se aplică o cotă de TVA nu se poate aplica, ci trebuie să aplicăm o cotă unitară de TVA la tot consumul de apă potabilă”, a spus ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Cu o zi în urmă, ministrul anunțase că ar vrea o scădere la 9% a TVA pentru apa de consum, dar numai în limita a 5 metri cubi.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.