FB Promo
Google ar putea primi o amenda record
Vizite: 1174
17 mai 2016
Google ar putea primi o amenda record
Google ar putea primi o amenda record
Share |

Google ar putea fi amendat de Comisia Europeană cu trei miliarde de euro, potrivit unor surse citate de The Telegraph. Gigantul IT este acuzat de autoritățile europene că a manipulat rezultatele motorului de căutare pentru a promova propriile sale servicii, relateaza Digi24.

Dacă Google ar fi amendat aceasta ar fi cea mai mare sancțiune acordată vreodată de autoritățile de la Bruxelles. Amenda de trei miliarde de euro pe care Google ar urma să o primească de la Comisia pentru Concurență ar reprezenta jumătate din pedeapsa maximă de șase miliarde de euro care poate fi acordată în acest caz.

După ce sancțiunea va fi anunțată oficial, Google va avea posibilitatea să o conteste, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut în cazul altor companii. De exemplu, producătorul de procesoare Intel a atacat decizia prin care a primit amenda de un miliard de euro care reprezintă actualul record al autorităților europene. Însă, contestația companiei americane a fost respinsă.

Pe lângă ancheta privind rezultatele căutărilor online, autoritățile europene investighează Google și pentru monopolul pe care l-ar avea sistemul de operare Android pe dispozitivele mobile. 

Sursa: Digi24
Foto: www.telegrafonline.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.