FB Promo
Ebay, Amazon si Uber pierd milioane de dolari
Vizite: 1155
8 aprilie 2016
Ebay, Amazon si Uber pierd milioane de dolari
Ebay, Amazon si Uber pierd milioane de dolari
Share |

Corporațiile care își încasează banii exclusiv online precum Ebay, Amazon sau Uber pierd milioane de dolari de pe urma tranzacțiilor bancare eșuate. E drept, unii clienți nu au bani pe card, dar alții au și plata totuși nu se face. Apar erori în sistem și la final Ebay sau Uber pierd bani. O companie de IT din Olanda a găsit însă o soluție iar giganții comerțului online sunt foarte interesați de ea, relateaza Digi24.

De vină sunt imperfecțiunile sistemelor de plată. Însă o companie IT din Olanda le dă corporațiilor online speranța că această problema s-ar putea remedia. Adyen, un nume deja cunoscut în industria fintech, a lansat Revenue Accelerate - un sistem care le promite companiilor să nu mai piardă acele 5% dintre tranzacții. O face folosind propria platformă de procesare a plăților care integrează toate tipurile de carduri, astfel încât compania ajunge practic să controleze total fluxul banilor de la cumpărător la magazin fără a mai schimba și alte mâini. Așa se reduc și erorile. Mai mult, acest control le permite olandezilor să colecteze mai multe date despre tranzacții decât pot alte sisteme, date care ajută programul să se adapteze, să creeze cea mai rapidă rută de trecere a banilor în contul magazinului. În cazul clientului care are fonduri disponibile, de cele mai multe ori motivul respingerii plății e chiar lipsa unor informații pe care procesatorul putea sa le adune.

De soluția olandezilor s-au aratăt deja interesați Facebook, Uber și Spotify care ar putea recupera milioane de dolari de pe urma tranzacțiilor nereușite. Dincolo de banii care intră direct în cont, mai sunt și oportunitățile de viitor - clientul care încearcă iar și iar să meargă cu Uber și nu reușește din cauza cardului va alege o companie rivală sau una clasică de taxi. Așa se face că odată ce comerțul și serviciile se mută în online , în tranziție sunt trași și procesatorii de plăți. Dacă anul trecut trebuiau doar să proceseze plățile și atât, acum li se cere să contribuie la dezvoltarea companiilor online - să nu le supere clienții și să nu le blocheze banii.

Sursa: Digi24
Foto: www.bcr.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.