FB Promo
Deputatii au adoptat initiativa cetateneasca de redefinire a familiei in Constitutie ca uniune intre barbat si femeie | Legea trebuie sa treaca si de Senat
Vizite: 1215
9 mai 2017
Deputatii au adoptat initiativa cetateneasca de redefinire a familiei in Constitutie ca uniune intre barbat si femeie | Legea trebuie sa treaca si de Senat
Deputatii au adoptat initiativa cetateneasca de redefinire a familiei in Constitutie ca uniune intre barbat si femeie | Legea trebuie sa treaca si de Senat
Share |

Deputații au spus "NU" căsătoriilor gay. Au votat în număr covârșitor redefinirea familiei tradiționale drept uniunea dintre un bărbat și o femeie. În timp ce Biserica susține demersul, societatea civilă vorbește despre discriminare. Legea trebuie să treacă și de Senat, relateaza Digi24.

 

Cu o majoritate covârșitoare, deputații spun clar că nu sunt de acord cu familiile formate din persoane de același sex.

147 de deputați ai majorității parlamentare au votat pentru proiectul de Revizuire a Constituției. Un singur social democrat s-a opus, însă, variantei propusă de Coaliția pentru Familie. Și din parte ALDE au existat doi deputați care nu au fost de acord ca familia să fie definită drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Liviu Dragnea, întrebat cum vede votul deputaților: „Foarte bine”.

În tabăra opoziției, 42 de liberali au fost pentru revizuirea Constituției, în timp ce 2 au votat împotrivă și 5 s-au abținut.

Raluca Turcan: „Vom încerca să facem amendamente pe textul inițiativei cetățenești astfel încât să definim foaret clar cât de mult poate fi sprijinită familia. Riscăm texte legislative care sunt interpretabile”.

Dintre deputații Uniunii Salvați România, cei mai mulți s-au poziționat împotriva proiectului care redefinește căsătoria.

Nicușor Dan: „Este un partid în care oamenii au opinii diverse. Am spus de la început că pe subiecte sensibile noi o să avem un vot de conștiință, cum am avut.”

Proiectul de revizuire a Constituției este susținut și de Biseria Ortodoxă Română: „Sprijinim total demersul Coaliției pentru Familie și organizarea referendumului, întrucât valorile familiei creștine stau în centrul mesajului Bisericii referitor la căsătorie”.

Organizația neguvernamentală care apără și promovează drepturile LGBT atrage atenția că varianta propusă de Coaliția pentru familie este discriminatorie.

Florin Buhuceanu, coordonator de programe la Asociația ACCEPT: „Votul pe acest subiect ar trebui să țină seama și de toate celelalte familii care trebuie pe mai departe protejate constituțional”.

De aceeași părere este și președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Asztalos Csaba, președintele CNCD: „Definiția familiei e restrictivă, nu are legătură cu drepturile minorităților sexuale. Avem multe situații în care o femeie și un bărbat conviețuiesc, dau naștere unor copii, care constituie sau nu o familie. Sau avem familiile monoparentale”.

În societate părerile sunt împărțite:

„Pe cine iubești, nu contează să fie doar bărbat în cazul meu”

„Nu sunt adeptul căsătoriilor de același sex”

„Fiecare om face ce vrea el. Nu poți să-i impui să fie bărbat și femeie.”

„O familie cred că înseamnă exact un bărbat și o femeie”.

Proiectul va merge la Senat. Modificarea Constituției este definitivă după aprobarea ei prin referendum, care trebuie organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire în Parlament.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.