FB Promo
Decizie CCR | Taxa pe care si statul trebuie sa o plateasca, nu numai persoanele fizice si juridice
Vizite: 1166
22 februarie 2017
Decizie CCR | Taxa pe care si statul trebuie sa o plateasca, nu numai persoanele fizice si juridice
Decizie CCR | Taxa pe care si statul trebuie sa o plateasca, nu numai persoanele fizice si juridice
Share |

CCR a decis, marți, că un articol al legii privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică este neconstituțional, pentru că excepta statul de la taxele aferente scoaterii unui teren din circuitul agricol sau din fondul forestier, temporar sau definitiv, în caz de expropriere, taxe care însă sunt plătite de persoanele fizice și juridice, relateaza Digi24.

Decizia a venit în urma unei excepții de neconstituționalitate ridicată de un cetățean care a fost expropriat în 2014. Textul de lege criticat de el se referea la faptul că scoaterea, definitivă ori temporară, a terenurilor necesare pentru obiectivele de interes național, județean și local din circuitul agricol și, respectiv, din fondul forestier național se exceptează de la plata taxelor în Legea fondului funciar și de la plata taxelor și a celorlalte sume datorate potrivit Codului silvic și Legii îmbunătățirilor funciare.

Aceste legi prevăd o serie de taxe pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol și din fondul forestier național, care trebuie plătite de beneficiarii scoaterii terenurilor.

Toate aceste taxe vor trebui acum plătite de stat în caz de exproprieri prin scoaterea terenurilor din circuitul agricol sau din fondul forestier, atât prin vărsarea lor în diversele fonduri ale statului, stabilite de lege, cât și prin despăgubirea persoanelor expropriate.

Sursa: Digi24
Foto: Euro Imob
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.