FB Promo
Darea in plata incepe, Prima Casa se termina
Vizite: 1291
18 februarie 2016
Darea in plata incepe, Prima Casa se termina
Darea in plata incepe, Prima Casa se termina
Share |

Secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Enache Jiru, spune care va fi soarta programului Prima Casă. Va muri. În comisiile reunite de economie și juridică ale Senatului s-a decis că darea în plata să se aplice și creditelor date prin programul Prima Casa, relateaza Digi24.

Și de data aceasta argumentul nu mai vine de la bănci, de la BNR, vine de la Ministerul Finanțelor. E ministerul care oferă garanțiile, cu fondul din subordinea sa. Iar când cel care administrează garanțiile, spune că aceasta devine nulă, nu mai e o sperietoare, capătă forma unei certitudini.

Cu toate argumentele invocate, faptul că s-au dat 160 de mii de credite, așa a fost păstrată vie piața imobiliară de șapte ani, așa s-au dat credite de 14 miliarde lei, iar rata de restante este extrem de redusă, vreo 500 de cazuri... parlamentarii noștri au decis că se aplică darea în plata și la acest program. În acel moment este imposibilă executarea garanției de stat.

Dacă programul nu este exceptat, nu mai are nicio valabilitate, pentru că garanția este nulă”, spune Enache Jiru, secretar de stat Ministerul Finanțelor.

Dacă statul român a dat o garanție pe care tot statul român și-o ia înapoi permițând această dare în plată, în programul Prima Casă, în mod evident nu mai poate continua acest program. A fost o opinie împărtășită și de Ministerul Finanțelor și este și rezultatul analizelor noastre, deci programul Prima Casă nu poate să fie în acestă lege a dării în plată. Nici nu se justifică pentru că rata de neperformanță, creditele neperformante din Prima Casă sunt 0,04%. Deci pe cine ajută să pui în dare în plată programul Prima Casă”, spune Liviu Voinea, viceguvernator BNR.

Sursa: Digi24
Foto: puterea.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.