FB Promo
Compania low-cost Ryanair a decis sa inchida baza de la Timisoara din cauza rezultatelor slabe comerciale obtinute pe zborurile din zona
Vizite: 1359
23 februarie 2018
Compania low-cost Ryanair a decis sa inchida baza de la Timisoara din cauza rezultatelor slabe comerciale obtinute pe zborurile din zona
Compania low-cost Ryanair a decis sa inchida baza de la Timisoara din cauza rezultatelor slabe comerciale obtinute pe zborurile din zona
Share |

În ciuda raportărilor frecvente prin care anunța depășirea recordurilor de pasageri – Ryanair a transportat 2,7 milioane de pasageri, în România, anul trecut și estima o creștere a numărului acestora cu 40 la sută în 2018 – conducerea companiei a decis închiderea bazei de la Timișoara, începând cu 25 marti, relateaza tion.ro.

„Ryanair, compania aeriană numărul unu în Europa, a anunțat azi, 22 februarie, că va închide baza din Timișoara începând cu data de 25 martie. Două rute către și dinspre Milan și București vor continua să opereze în vara anului 2018. Toți călătorii afectați de această decizie vor fi notificați prin email sau SMS și li se vor prezenta opțiunile pe care le au la dispoziție: rambursarea totală a costului călătoriei sau transferul pe o rută alternativă. Decizia Ryanair de a închide baza de la Timișoara este cauzată de performanțele comerciale slabe, într-un timp în care există o cerere crescândă pentru aeronavele Ryanair pe alte aeroporturi din Europa”, au transmis cei de la Ryanair.

Potrivit reprezentanților Ryanair, șapte rute vor fi afectate de această decizie. Ryanair operează săptămânal zboruri către și dinspre Bruxelles, Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Milano, Londra și București. Vor rămâne peste vară doar zborurile de București și Milano.

Hotărârea Ryanair de a închide baza de la Timișoara vine într-un moment cât se poate de prost pentru Aeroportul Internațional, deoarece, recent, și compania Blue Air a decis să anuleze zborurile către Cluj și Iași.

Directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu, a declarat că, cu o oră înainte de transmiterea acestui comunicat, s-a aflat în legătură cu cei de la Ryanair și că într-un fel se aștepta la această decizie. Idolu a dat asigurări că reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara sunt în permanentă căutare de noi companii care să ofere zboruri cerute de timișoreni.

Baza Ryanair de la Timișoara a fost inaugurată în noiembrie 2016.

 

Sursa: tion.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.