FB Promo
Comisia Europeana: Multinationalele, obligate sa dezvaluie Fiscului schemele fiscale
Vizite: 1120
22 iunie 2017
Comisia Europeana: Multinationalele, obligate sa dezvaluie Fiscului schemele fiscale
Comisia Europeana: Multinationalele, obligate sa dezvaluie Fiscului schemele fiscale
Share |

Consilierii, bancherii și avocații care oferă mecanisme de evaziune fiscală au intrat în vizorul Comisiei Europene. ”Cine este suficient de inteligent să proiecteze astfel de scheme (de repatriere a profiturilor - n.red.) va trebui să le spună autorităților fiscale”, este așa - zisul principiul invocat de Comisia Europeană pentru a își justifica măsura, relateaza Digi24.

Concret, Executivul comunitar vrea să oblige acești experți, sau eventual clienții lor, să declare la administrațiile fiscale din țările lor mecanismele de optimizare fiscală, deseori cu caracter transfrontalier, pe care le-au conceput, potrivit Agerpres.

Obligația de a declara un astfel de mecanism nu înseamnă în mod neapărat că acesta provoacă daune, ci numai faptul că merită să fie examinat de către autoritățile fiscale.

Statele membre își vor transmite reciproc, în mod automat, prin intermediul unei baze de date centralizate, informațiile primite privind sistemele de planificare fiscală, care le avertizează din timp cu privire la noile riscuri de eludare a obligațiilor fiscale și care le permit să ia măsuri pentru a bloca aranjamentele dăunătoare.

Astăzi propunem tragerea la răspundere a intermediarilor care creează și vând sisteme generatoare de evaziune fiscală. Efectul final va fi creșterea veniturilor fiscale ale statelor membre', a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Sursa: Digi24
Foto: Portalul de Stiri Buzau Media
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.