FB Promo
Coada de masini de peste 10 kilometri la intrarea in tara la Nadlac si Cenad
Vizite: 1370
19 decembrie 2015
Coada de masini de peste 10 kilometri la intrarea in tara la Nadlac si Cenad
Coada de masini de peste 10 kilometri la intrarea in tara la Nadlac si Cenad
Share |
Circulația prin punctele de trecere a frontierei din vestul țării crește de la o oră la alta, după ce românii care muncesc în vestul Europei au început să vină în țară pentru a-și petrece sărbătorile cu familia din țară. Poliția atenționează că și pe drumurile naționale care fac legătura cu vestul țării, circulația crește mult. Cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei este cel de pe autostrada Nădlac-Arad, unde la intrarea în țară se aștepta sâmbătă după masă chiar și 5-6 ore iar coada de mașini de la  intrarea în țară se întindea pe mai mulți km. Oamenii spun că și la ieșirea din țară se așteaptă. Aglomerația specifică lunii decembrie are loc pe fondul controalelor amănunțite începute în noiembrie, care sunt cauzate de teama de teroriști, relateaza tion.ro.
 
Pentru a face față traficului mare așteptat în această perioadă, la granițe s-au luat măsuri speciale. La Nădlac pe autostradă se lucrează chiar și pe 11 benzi de intrare în țară, sunt mai mulți agenți de poliție aduși la lucru, iar la nevoie se deschid toate căile de intrare în țară. Pentru evitarea aglomerației, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar la unele dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
 
Pentru că pe autostrăzile A1 Arad – Nădlac și M43 din Ungaria se vor forma coloane de autovehicule, poliția le recomandă conducătorilor auto care le încheie să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei ce se apropie din spate să oprească din timp.
Cei care doresc să reclame modul în care se fac controalele în Frontieră pot suna la 021-9590, iar informații privind punctele de trecere a frontierei găsiți și pagina de internet a Poliției de Frontieră, la adresa politiadefrontiera.ro.

 


Sarbatorile de iarna sunt foarte aproape, astfel ca tot mai multi banateni se intorc acasa pentru a-si petrece sarbatorile cu cei dragi. Acest lucru inseamna si mai multa munca in vami, dar si neri aisoferilor blocati practic in punctele de trecere a frontierei. In judetul Timis, coada la intrarea in tara prin vama Cenad incepe de la Mako, relateaza Opinia Timiosarei.

Politia de Frontiera a suplimentat personalul si a deschis chiar si banda destinata corpului diplomatic pentru ca lumea sa stea cat mai putin la coada.

Valorile de trafic de la Cenad sunt ridicate. Se lucreaza pe trei banzi, traficul practic triplandu-se fata de normal. Au fost luate masuri suplimentare a persoanlului si cresterea numarului arterelor de control. Lucram la capacitate maxima si se fac verificari sistematice. A fost deschisa si cea de-a patra banda, cea care este folosita in mod normal pentru corpul diplomatic”, a declarat Roxana Costache, purtatorul de cuvant al ITPF Timisoara.

Timpul de asteptare in aceasta vama este de peste 40 de minute.

Sursa: Tion si Opinia Timisoarei
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.