FB Promo
Chinezii, interesati de Oltchim
Vizite: 1270
28 ianuarie 2016
Chinezii, interesati de Oltchim
Chinezii, interesati de Oltchim
Share |

Oltchim își propune să întrerupă anul acesta un deceniu de pierderi. Profit operațional a reușit să obțină și anul trecut, însă cheltuielile cu întreținerea instalațiilor trase pe linie moartă au dus și în 2015 combinatul din Râmnicu Vâlcea pe minus. Se încearcă îmbunătățirea rezultatelor Oltchim pentru a i se găsi un cumpărător după toate încercările ratate de privatizare, care până la urmă au adus insolvența companiei de stat. Câteva oferte de preluare ar exista, atât din țară, cât și din China, relateaza Digi24.

În momentul de față Oltchim Râmnicu Vâlcea este o companie în convalescență. Din activitatea sa de bază, a reușit să obțină un plus de 9,6 milioane de euro. Însă anul acesta Oltchim încearcă să obțină un profit adevărat, de 110.000 de euro. Dar, ca să ajungă pe plus, încasările sale vor trebui să acopere toate cheltuielile, inclusiv cele cu întreținerea instalațiilor care nu mai sunt folosite la nimic, dar care nu pot fi lăsate să se degradeze. Combinatul trebuie să arate cât mai bine, mai ales în contabilitate, pentru companiile dornice să cumpere Oltchim. Sunt două din România, una din China. Însă chinezii par să fi arătat cel mai mare interes. Dar chiar și vizitele lor au rămas fără rezultat până acum.

Niculae Bălan, administrator judiciar Oltchim: „La sfârșitul lunii martie vor veni. Încă nu au ieșit din cărți dar nu vor să se vorbească foarte mult despre ei”.

Pentru combinat, încă o tentativă ratată de privatizare ar putea însemna falimentul. Statul nu mai poate pompa foarte mulți bani fără să fie acuzat de la Bruxelles că acordă ajutoare de stat. Iar combinatul nu mai poate supraviețui foarte mult fără investiții.

Florian Mateița, administrator judiciar Oltchim: „De ce e necesar să vindem? Gândiți-vă că sunt totuși instalații de generații vechi. E nevoie de utilaje performante ceea ce cu forțe proprii, la nivelul actual al afacerii Oltchim nu poate să își permită”.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.