FB Promo
Buget 2016: Bani putini pentru autostrazile in constructie
Vizite: 1036
7 decembrie 2015
Buget 2016: Bani putini pentru autostrazile in constructie
Buget 2016: Bani putini pentru autostrazile in constructie
Share |

2016 se anunță zgârcit cu investițiile în infrastructură. Două dintre autostrăzile care ar fi trebuit finalizate anul viitor abia au primit o treime din banii necesari. Este vorba despre șoselele de mare viteză Lugoj-Deva și Sebeș-Turda, pentru care cei de la Transporturi ceruseră alocări de două miliarde de lei. Banii insuficienți ar putea duce la sistarea lucrărilor, relateaza Digi24.

Pentru cei 72 de kilometri dintre Dumbrava și Deva s-au pus deoparte aproape 347 de milioane de lei, deși CNADNR ceruse un miliard. Stadiul de realizare a lucrărilor pe acest tronson variază între 29% și 42%. Potrivit proiectului de buget, tot cu țârâita ar urma să fie finanțat proiectul și în anii următori, ceea ce înseamnă că șantierul s-ar putea lungi până spre 2020.

Aceeași situație și pe autostrada Sebeș-Turda, alt șantier pentru care grosul banilor vine de la Bruxelles. Suma alocată pentru anul viitor este de 247 milioane de lei.

Șefa Finanțelor spune, însă, că Guvernul i-a acordat Companiei de Drumuri mai mulți bani decât în 2015.

„A scăzut pe zona de cofinanțare. Nu au fost o mulțime de proiecte implementate, dar avem alocări suplimentare pentru Compania de Drumuri, avem alocări de la 3 miliarde, la 4,2 miliarde pentru anul următor. Și avem alocări din fonduri europene”, a spus Anca Dragu, ministrul Finanțelor, la un post de televiziune.

Printre autostrăzile care primesc bani anul viitor se află și șoseaua de mare viteză București-Brașov. 210 milioane de lei pentru cei trei kilometri rămași de construit din șoseaua care leagă Capitala de Ploiești și pentru capetele șoselei Comarnic-Brașov. Alte 680 de milioane de lei merg către diverse tronsoane din Autostrada Transilvania.

Per total, bugetul destinat Transporturilor în 2016 e mai mic decât ce a reușit să cheltuiască Ministerul în 2015. Din cele aproape 12 miliarde de lei, puțin peste nouă miliarde de lei sunt alocate investițiilor publice.

Alocări pe ani pentru autostrada Lugoj -Deva

Propuneri 2016: 347,7 mil. lei

Estimări 2017: 331 mil. lei

Estimări 2018: 732,61 mil. lei

Estimări 2019: 177,7 mil. lei

Estimări anii următori: 203,4 mil. lei

Sursa: Digi24
Foto: ziarulactualitatea.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.