FB Promo
Bogatii lumii privatizeaza spatiul
Vizite: 1170
17 septembrie 2015
Bogatii lumii privatizeaza spatiul
Bogatii lumii privatizeaza spatiul
Share |

Jeff Bezos, fondatorul magazinului online Amazon, se implică în cursa pentru cucerirea spațiului. Va construi, cu două sute de milioane de dolari, o fabrică de rachete lângă o bază NASA. Concurează în sectorul spațial privat cu Elon Musk, fondatorul Tesla, și cu giganții aeronautici Lockheed Martin și Boeing, relateaza Digi24.

Îmbogățit de succesul magazinului online Amazon, Jeff Bezos a fost unul dintre primii miliardari care au investit în industria spațială. În 2000 a înființat compania Blue Origin. Însă abia acum planurile sale au devenit cu adevărat ambițioase. Va dezvolta noi modele de rachete într-un complex tehnologic în care va investi 200 de milioane de dolari.

Jeff Bezos, antreprenor: Abia aștept să organizăm o conferință de presă în spațiu.

Rachetele vor fi testate într-o baza a legendarului complex NASA de la Cape Canaveral.

Jeff Bezos, antreprenor: Această bază a avut parte de ultima lansare în 2005. Platformele au rămas tăcute timp de un deceniu. Prea mult.

Jeff Bezos va concura în cursa spațială privată cu un alt miliardar, Elon Musk, fondatorul companiei auto Tesla. Prin proiectul său, Space X, Musk a câștigat deja mai multe contracte cu NASA. Navetele Dragon produse de Space X transportă provizii pe Stația Spațială Internațională. Compania lui Elon Musk dezvoltă și rachetele Falcon care deja plasează sateliți pe orbită. Fiecare lansare costă 60 de milioane de dolari. Pe termen lung, modelele Falcon ar trebui să reducă dependența NASA de propulsoarele rusești. Elon Musk visează la ziua în care rachetele și navetele produse de Space X vor trimite astronauți în spațiu.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.