FB Promo
Bani europeni pentru firmele care investesc in IT | Finantari de pana la 3,24 milioane de euro pe proiect in 2015
Vizite: 1125
26 iulie 2015
Bani europeni pentru firmele care investesc in IT | Finantari de pana la 3,24 milioane de euro pe proiect in 2015
Bani europeni pentru firmele care investesc in IT | Finantari de pana la 3,24 milioane de euro pe proiect in 2015
Share |

Firmele care investesc in tehnologia informatiei si comunicatii (IT&C / TIC), in cadrul clusterelor de tehnologie,  vor putea sa ceara bani europeni incepand din 17 august, in cadrul unui apel in care se pot accesa intre 1 milion si 3,24 milioane de euro pentru fiecare proiect, in Programul Operational Competitivitate (POC) 2014-2020, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.

Prin acest apel se vor pune la bataie in total 50 de milioane de euro in anul 2015, acesta fiind singurul call de proiecte din acest an in cadrul Axei prioritare 2 (Tehnologia Informatiei si Comunicatiei pentru o economie digitala competitiva) a noului Program Operational Competitivitate.

Apelul de proiecte destinat intreprinderilor din cadrul clusterelor se va derula cu depunere continua pana la finalizarea bugetului alocat. Acest call are loc in cadrul actiunii 2.2.1 ¬ "Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere".

In cadrul acestui apel de proiecte - unicul din anul 2015 in axa IT a PO Competitivitate - pot cere bani europeni microintreprinderile, intreprinderile mici sau mijlocii care fac parte dintr-un cluster centrat pe domeniul TIC.
O firma poate depune o cerere de finantare singura sau ca lider al unui consortiu de IMM-uri care fac parte din clustere centrate pe domeniul TIC.

Clusterul este o concentrare geografica de firme interconectate, furnizori, institutii si organizatii conexe, care creeaza sinergii directe si indirecte intre ele.

Potentialii beneficiari ai acestei axe si alte persoane interesate vor putea transmite sugestii privind proiectul Ghidului solicitantului pentru beneficiari privati - Axa Prioritara 2  a PO Competitivitate.

Sugestiile pot fi transmise pana pe 7 august 2015, la e-mailul fonduri.oipsi@msinf.ro, prin fax: 021.311.3919 sau prin posta la adresa: B-dul Libertatii 14, sector 5, Bucuresti.

Descarca Ghidul Solicitantului POC-Axa2

Ghidul Solicitantului POC-Axa2 by Claudiu

Axa 2 este gestionata de Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management a Programului Operational Competitivitate 2014-2020 si Ministerul pentru Societatea Informationala, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale.

Potrivit Programului de lansari emis de Ministerul Fondurilor Europene, in anul 2016 vor fi pusi la bataie aproape 482 de milioane de euro, in 8 apeluri, cei mai multi bani fiind destinati beneficiarilor din randul institutiilor publice si al universitatilor, dar sunt si fonduri pentru firme private.

Dintre apelurile destinate firmelor, in 2016, vor fi bani si pentru comertul electronic.

Astfel, in trimestrul I 2016 va fi deschisa o linie de finantare de 4 milioane de euro in caderul actiunii 2.2.2 ¬ Sprijinirea utilizarii TIC pentru dezvoltarea afacerilor, in special a cadrului de derulare a comertului electronic.

Descarca Programul de Lansari POC-Axa2

Programul de Lansari POC-Axa2 by Claudiu

Firmele si alte tipuri de beneficiari de fonduri UE pot adresa intrebari privind accesarea banilor UE in cadrul intalnirii online cu presedintele Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Fonduri Europene, Marian Dobrila. Mai multe detalii AICI.

Sursa: Startupcafe.ro
Foto: www.zf.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.