FB Promo
Bacsisul de taxi, obligatoriu pe bon fiscal
Vizite: 1022
24 aprilie 2015
Bacsisul de taxi, obligatoriu pe bon fiscal
Bacsisul de taxi, obligatoriu pe bon fiscal
Share |

Bacșisul pe bon fiscal va fi obligatoriu și pentru taximetriști, de la 1 mai, deși ministrul Finanțelor nu știe cum vor face șoferii de taxi să emită un bon fiscal pentru o altă sumă decât cea pe care aparatul o calculează automat, în funcție de distanța parcursă. Aparatele pot fi programate să permită și introducerea bacșișului, dar e o chestiune de timp și, desigur, de bani. Firmele de taxi spun că nu e exlus să crească tarifele ca să recupereze banii cheltuiți cu noile softuri. Nu știu însă cum vor reuși să rezolve problema în doar o săptămână, de când devine obligatoriu prin lege bonul fiscal pentru bacșiș, relateaza Digi24.

Soluții există, spune ministrul Finanțelor. "(Aparatul, n.r.) Poate fi modificat în așa fel încât să permită și o astfel de tastare a bacșișului lăsat de client”, spune Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Modificarea softului este însă o procedură de durată, ce nu va fi gata în câteva zile, până când intră în vigoare ordonanța Guvernului.

Alexandru Grițac, directorul unei firme de case de marcat, spune care ar fi procedura: „Să modificăm softul, să primim avizarea de la Ministerul de Finanțe, după care fiecare taximetrist să vină la firma de unde a cumpărat aparatul și să modifice acest soft”.

În plus, serviciul va costa câteva zeci de lei pentru fiecare mașină, iar cheltuielile companiilor de taxi ar putea fi recuperate tot de la client.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.