FB Promo
Agentia Internationala pentru Energie: Pretul petrolului va incepe sa urce in a doua jumatate a anului
Vizite: 935
19 ianuarie 2015
Agentia Internationala pentru Energie: Pretul petrolului va incepe sa urce in a doua jumatate a anului
Agentia Internationala pentru Energie: Pretul petrolului va incepe sa urce in a doua jumatate a anului
Share |

Prețul petrolului va începe să urce în a doua jumătate a anului, pe fondul încetinirii ritmului de creștere a producției în statele din afara Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a estimat Agenția Internațională pentru Energie (AIE), relatează Bloomberg, relateaaza Mediafax.

Agenția a revizuit în scădere avansul producției de petrol din statele din afara OPEC, cu 350.000 de barili pe zi. Astfel, producția în aceste state va avansa cu 950.000 de barili pe zi în acest an, aceasta fiind prima reducere a prognozei de creștere a producției din afara OPEC din iulie anul trecut, când agenția a prezentat primele estimări legate de anul 2015.

În aceste condiții, piața se va "reechilibra" în a doua jumătate a acestui an, ceea ce va conduce la urcarea prețurilor.

AIE, care acordă consultanță pentru 29 de state în domeniul politicilor energetice, a precizat că efectele creșterii producției din SUA asupra pieței sunt încă ""marginale".

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.