FB Promo
Scenariul Brexit destabilizeaza lira sterlina. Cea mai mare scadere din ultimii sapte ani
Vizite: 1101
23 februarie 2016
 Scenariul Brexit destabilizeaza lira sterlina. Cea mai mare scadere din ultimii sapte ani
Scenariul Brexit destabilizeaza lira sterlina. Cea mai mare scadere din ultimii sapte ani
Share |

Posibila ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană destabilizează lira sterlină. Moneda britanică a înregistrat cea mai mare scădere față de dolar și euro din ultimii șapte ani. Și asta după ce actualul primar al Londrei a anunțat că va susține ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar la referendumul din luna iunie. Reacția a venit la scurt timp după ce premierul David Cameron a declarat că executivul de la Bruxelles a îndeplinit în bună măsură cerințele Marii Britanii, astfel încât un Brexit nu ar mai fi o soluție. Părerile britanicilor sunt și ele împărțite, iar asta anunță o bătălie aprigă pentru soarta europeană a Regatului Unit, relateaza Digi24.

„Cred că ne-ar fi mult mai bine dacă am fi pe cont propriu. Am trăit pe insula noastră mult timp și nu cred că avem nevoie să ne bazăm pe alții. Suntem mai puternici pe cont propriu, iar ieșirea din UE ne-ar oferi o poziție mai puternică pentru a pune în aplicare propriile noastre politici,” este de părere un britanic.

„Nu cred că cineva îl ia pe Boris (Johnson, primarul Londrei, n.r.) în serios și cred că este o mare dezamăgire faptul că acestui om nu-i pasă de adevăratele interese ale Marii Britanii,” spune altul.

„De ce nu mi-aș dori să ieșim? Întrucât sunt de părere că sunt atât de multe beneficii și trăim într-o societate foarte globalizată, încât cred că ne e mai bine împreună decât în afară,” adaugă un alt britanic.

Referendumul anunțat de Londra pentru data de 23 iunie a aprins deja spiritele în Regatul Unit. Părerile pro și contra devin cu atât mai învrăjbite cu cât politicieni extrem de populari, cum ar fi primarul Londrei, Boris Johnson, și-au declarat deja opțiunea fermă pentru Brexit. El a reușit astfel să împartă în două Partidul Conservator aflat la guvernare. Iar asta s-a resimțit imediat pe burse: lira sterlină a înregistrat la un moment dat în timpul zilei o scădere cu cel puțin două procente, iar analiștii economici prevăd tulburări mult mai mari în cazul unui Brexit.

Sursa: Digi24
Foto: curierulnational.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.