FB Promo
Reguli noi pentru produsele in garantie
Vizite: 1139
29 ianuarie 2016
 Reguli noi pentru produsele in garantie
Reguli noi pentru produsele in garantie
Share |

Guvernul impune termene stricte pentru repararea sau înlocuirea produselor aflate în termenul de garanție. Firmele vor fi obligate să repare electrocasnicele, telefoanele sau ceasurile în cel mult 15 zile. O regulă nouă prevede înlocuirea sau înapoierea banilor pentru obiectele care au fost stricate mai mult de 10% din termenul de garanție. De exemplu, două luni și jumătate din 24 de luni, relateaza Digi24.

Vânzatorii vor fi obligați ca în termen de 15 zile calendaristice sa repare sau sa înlocuiască un produs aflat în garanție, potrivit prevederilor unei ordonanțe aprobate de Guvern. Durata era până acum stabilită de comun acord între comerciant și client.

Durata medie a unei reparații în cadrul magazinului nostru este cam de 10 zile lucrătoare. Există și cazuri în care reparația durează 2 zile, și cazuri în care reparația necesară ar dura și mai mult. În cazurile respective, care sunt niște excepții, comunicăm clientului de la bun început faptul că avem nevoie de o anumită piesă care trebuie să ne vină direct de la producător, nu din Romania”

În plus, dacă durata cumulată de nefuncționare a obiectelor depășește 10% din perioada de garanție, ele trebuie înlocuite de vânzător sau clientul primește banii înapoi. Concret, dacă un televizor are un termen de garanție de 24 de luni, atunci perioada în care nu poate fi folosit nu trebuie să depășească 2 luni jumătate.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.