FB Promo
„Greekment”! Ce prevede acordul pentru salvarea Greciei
Vizite: 2134
13 iulie 2015
„Greekment”! Ce prevede acordul pentru salvarea Greciei
„Greekment”! Ce prevede acordul pentru salvarea Greciei
Share |

Grecii au din nou speranțe, după două săptămâni de incertitudini. A fost o noapte albă la Bruxelles, dar liderii europeni au ieșit triumfători de la discuțiile-maraton. Au stabilit, printre altele, că Atena trebuie să facă o reformă serioasă a pensiilor, o reformă a pieței muncii și au stabilit un plafon de 25 de miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor elene, relateaza Digi24.

Cel mai lung summit din istoria Zonei Euro s-a încheiat cu un succes. Liderii europeni au ajuns la o înțelegere privind salvarea Greciei de la faliment, la capătul a 17 ore de discuții. Potrivit presei internaționale, acordul prevede un ajutor de 35 de miliarde de euro pentru următorii trei-cinci ani. La această sumă s-ar putea adăuga 86 de miliarde de euro, dacă Atena și creditorii vor încheia un al treilea acord de ajutor financiar. Înțelegerea de la Bruxelles prevede, printre altele, o reformă a pensiilor și a pieței muncii. „Am reușit restructurarea datoriei și am evitat prăbușirea sistemului bancar”, a anunțat mulțumit premierul elen Alexis Tsipras, la plecarea de la Bruxelles. Detaliile înțelegerii vor fi discutate în această după-amiază de miniștrii de Finanțe din Zona Euro.

„Încrederea a fost cuvântul cheie, dar am lucrat intens la o serie de lucruri, precum reforme, situația fiscală, datorii, finanțare, etc. Am căzut de acord asupra multora dintre aceste probleme, datorită unui efort din partea tuturor părților, pentru a readuce Grecia pe linia de plutire”, a declarat Jeroen Dijsselbloem, președintele Eurogrup.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.