FB Promo
The Sun: Copii romani platiti mizerabil pentru a asambla jucarii. Protagonist: E o inscenare
Vizite: 1297
23 noiembrie 2016
The Sun: Copii romani platiti mizerabil pentru a asambla jucarii. Protagonist: E o inscenare
The Sun: Copii romani platiti mizerabil pentru a asambla jucarii. Protagonist: E o inscenare
Share |

Jurnaliștii The Sun susțin că familiile sărace de români muncesc până la 13 ore pe zi în propriile locuințe pentru a împacheta jucăriile mici de plastic care se găsesc în interiorul ouălor Kinder, iar la această muncă extenuantă participă și copii de șase ani. Mama copiilor din reportajul The Sun spune însă că este vorba de o înscenare. Inspecția Muncii arată de asemenea că membrii familiei din reportaj nu figurează ca angajați ai firmei care produce jucăriile. Nu ar fi prima dată când România este în centrul unei presupuse anchete jurnalistice care se dovedește a fi falsă, relateaza Digi24.

„Nu sunt înregistrate contracte de muncă cu minori. Firmele au fost controlate de noi în 2014- 2015. S-au aplicat la data respectivă măsurile prevăzute de lege pentru aspectele constatate, dar cazul mi se pare... Nu mă pot pronunța foarte clar, pentru că în articol, am citit articolul în această dimineață, se vorbește de două nume care nu figurează că ar fi vreodată salariați la firma respectivă, s-ar putea ca numele să fie fictive”, spune Ioan Flore, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

„Pornim cu datele prezentate în articol și o să încercăm împreună cu celalate autorități să extindem ancheta să vedem dacă mai sunt astfel de cazuri, însă deocamdată, așa cum sunt prezentate datele, nu putem spune cu certitudine dacă au fost încălcate drepturile copilului în familia naturală”, spune Mariana Dragoș, reprezentant al Direcției pentru Protecția Copilului.

Sursa: Digi24
Foto: ZiuaNews.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.