FB Promo
Ministerul Sanatatii, amendat pentru discriminare in cazul copiilor bolnavi de diabet
Vizite: 1426
15 iunie 2016
Ministerul Sanatatii, amendat pentru discriminare in cazul copiilor bolnavi de diabet
Ministerul Sanatatii, amendat pentru discriminare in cazul copiilor bolnavi de diabet
Share |

Copiii cu diabet și bolnavii hepatici cronici sunt discriminați în România. Este concluzia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care a decis amendarea Ministerului Sănătății. Forul cere și modificări legislative, relateaza Digi24.

În România, copiii cu diabet au dreptul la alocație de însoțitor numai până la 7 ani. Ca și cum după această vârstă, sunt apți să-și țină singuri boala sub control. Este o realitate asupra căreia Digi24 a atras atenția încă de anul trecut.

Sunt peste 4.000 de copii diagnosticați cu diabet în România, dublu față de acum zece ani. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării consideră că alocația de însoțitor trebuie acordată până la majorat. De aceea a și amendat Ministerul Sănătății cu 2000 de lei.

Ministerul a mai primit o amendă, tot de 2000 de lei, legată de discriminarea pacienților care au nevoie de tratament fără interferon.

În Constanța, Craiova, Galați, Sibiu, Oradea și Târgu-Mureș pot administra tratamentul doar medicii gastroenterologi. Însă în București, Brașov, Iași, Cluj și Timișoara au acest drept și medicii infecționiști.

Prof. dr. Marcel Tanțău, șeful Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj-Napoca: „Acest tratament, cel puțin la început (...) ar trebui să se facă doar în Centrele de Gastroenterologie sub o supraveghere foarte atentă”.

Prof. dr. Oliviu Pascu, președintele Comisiei de Gastroenterologie din cadrul Ministerului Sănătății: „Noi am trimis protocolul la ANM și la Casa Națională de Asigurări de Sănătate(...)Și el a fost modificat în partea medicală”.

Pe lângă plata amenzilor, Ministerul Sănătății este dator cu schimbarea legislației, conform CNCD.

Sursa: Digi24
Foto: www.fightforlife.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.